Playstation ser inte ut att göra "en Xbox".

Bam! Ryktet visade sig stämma. Idag fick tidigare Playstation 4-exklusiviteten Horizon Zero Dawn en Steamsida och bekräftades av Sony. Surret har också gått om The Last of Us Part II till pc...

Playstation-chefen (tidigare Guerrilla Games-toppen) Hermen Hulst manar oss dock att sitta ner i båten. Bara för att Horizon kommer till pc behöver inte det betyda att Sony släpper alla sina spel på formatet. Man vill främst introducera fler för Playstation, avslöjar Hulst via Playstation-bloggen.

And to maybe put a few minds at ease, releasing one first-party AAA title to pc doesn't necessarily mean that every game now will come to pc. In my mind, Horizon Zero Dawn was just a great fit in this particular instance.

Man är "100 procent trogen" sin egen hårdvarusatsning. Microsoft släpper som bekant sina förstapartstitlar samtidigt till Windows 10 och Xbox, men Sony ser inte ut att göra detsamma.

Fast det är klart, säljer Horizon fantastiskt på pc lär Sony ha svårt att hålla fingrarna borta...

Skicka en rättelse
Skillnaden är att det bara är Guerrilla Games som ägs av Sony, och det är den tidigare chefen för studion som numera är chef för PlayStation Worldwide. Den dagen ett spel från någon annan Sony-ägd studio, ex. Last of us, kommer till PC, då kan vi börja... 11/03 Det finns spel som fungerar bra på PC, spel som fungerar bra på konsol och spel som fungerar utmärkt på båda. Personligen skulle jag inte vilja spela t.ex. Spider-man på PC. Visst kan man koppla en joypad till PC:n och koppla PC:n till en TV så man kan... 11/03 Nu är det ju inte direkt bara att "casha in". Det krävs dyr handpåläggning och det fortsätter att kosta pengar långt efter att spelet är släppt på PC. Jag skulle tro att kostnaderna för att hålla spelet fungerande för alla spelare efter spelsläpp är bra... 11/03 Men det känns ju ganska självklart att släppa deras ps4 titlar på PC när ps4'an är död snart? Varför inte casha in igen på PC liksom? Sen uppföljarna kan bli exklusiva till ps5 igen tills den är tillräcligt gammal osv osv 11/03 De tjänar desto mer på det. De kan sälja konsolen med förlust för att få sålt spel. Men de slipper om de säljer spelen utanför konsolen som med PS now. Med spel som Death Stranding som bara släpps ett halvår efteråt i en möjligt bättre version till PC... 11/03 för dom har fått pengar för det?, tror du på fullaste allvar utvecklare tycker om restriktioner till plattform? glöm det! Dom blir sponsrade med X pengar släpp spel på våran platform så får ni XX pengar. Ungefär som dealsen med epic store spelen. Du ski... 11/03 Jag har allvarligt svårt att förstå varför man vill stödja att försämra ett spels möjligheter med exklusivitet. Varför försvara något som är negativt? Konceptet exklusivitet har ju absolut noll prestige i det här fallet, det hindrar bara användarna i... 11/03 Även om det skulle innebära att du behöver vänta ett antal år innan spelet kommer ut på PC? (Äger själv ingen konsol) 10/03 Ingen är väl direkt förvånad. Dom släpper väl bara titlar till PC efter att dom har mjölkat dom på Playstation först. Tror aldrig att dom kommer släppa något färskt spel på PC, i alla fall inte så länge det fortfarande säljer bra på Playstation. Ska bli... 10/03 Ja, det är väl ett av få existensberättigande saker en konsol har att erbjuda ur min synvinkel. Vi kommer allt närmare en utopisk spelvärld där spelen är i fokus och plattformen spelar mindre roll. Då kan man välja plattform utefter preferens på handkon... 10/03