Racingsimmen Assetto Corsa Competizione kommer till PS4 och Xbox One i sommar.

Releasen är satt till den 23 juni, och precis som i den snart årsgamla pc-versionen är det banracingserien GT3 som står i centrum. Du får köra korta och långa race alla tider på dygnet, i regn och solsken, på tio banor som ska vara minutiöst återgivna.

Priset landar på 40 euro, och man lockar tlll förbokning genom att slänga med dlc-paketet Intercontinental GT Pack, som kommer kosta 15 euro efter releasen. Det innehåller fyra banor (Kyalami, Suzuka, Laguna Seca, Mount Panorama) samt nya förare, bilmålningar med mera.

I april uppdateras pc-utgåvan till version 1.4, med fler inställningsmöjlighter för multiplayer och ett gäng förbättringar. Dessa kommer finnas i konsolversionerna när de släpps. Framöver väntar också ytterligare två betal-dlc, med nya bilar och banor.

Assetto Corsa Competizione fick nöja sig med betyget 3 av 5 här på FZ, på grund av att det då var ofärdigt på många områden. I botten låg dock en mycket välbyggd racer, och omdömena på Steam är nu mycket positiva, så Kunoz har alldeles uppenbart gjort bra ifrån sig efter releasen.