Nintendo siktar på större "flexibilitet".

Igår släpptes bomben: det blir inget E3 i sommar, på grund av coronavirusets framfart. Xbox gick snabbt ut med planerna på ett digitalt event, och det ser ut som att Ubisoft går samma väg. Nintendo har sedan E3 2013 inte haft en traditionell presskonferens, utan lutat sig mot Nintendo Direct-konceptet. De lär vara bättre rustade än andra – men öppnar också för nya vägar.

I ett färskt uttalande (via VGC) uttrycker Nintendo sitt deltagande till de som påverkas av coronaviruset, och stöttar ESA:s beslut om att ställa in E3. Den japanska speljätten har titlar som nya Breath of Wild och Metroid Prime 4 i pipen, och då fler stora branschevent potentiellt kan ställas in framöver siktar Nintendo på att hitta andra sätt att nå fansen under 2020.

We’ll continue to be flexible and redirect our efforts to other ways of keeping our fans up to date about our activities and products.

Because of the COVID-19 outbreak, large industry events may be untenable for the foreseeable future. But we are considering various ways to engage with our fans and will have more to share as the year continues.

Skicka en rättelse
Nintendo har alltid varit på E3. Dock har de inte haft presskonferens på många år. Istället kör de på digial event som kallas Nintendo Direct. 13/03 Det jag kan tänka mig: Förutom att visa Nintendo Direct och låta spelarna få spela demos kan man ju ha olika chattar tillgängliga under den veckan när E3 skulle ha varit där man också kan få ställa frågor. 13/03 Nu gillar jag inte att streama spel P.G.A. kvalitén, men det skulle vara väldigt häftigt om T.Ex. Nintendo och kanske Google gick ihop för att ge möjlighet till att streama demos till webbläsare M.M. under en begränsad period. Jag tror inte att platform... 13/03 Jovars, vad jag menade var att jag förstår inte vad Nintendo mer kan göra än att köra Directs och erbjuda Demos för att visa upp nya spel. Att just undvika den sociala/fysiska kontakten är A och O just nu. Både demos och Directs kräver internet. Möjlige... 13/03 Tja, med tanke på att Nintendo använder detta koncept frekvent i sin digitala butik... Det är kanske andra aktörer du vänder dig till? 13/03 Jag har ett simpelt tips som användes flitigt på 1990-talet: DEMOS. Ponera att DEMOS kan laddas hem gratis i Nintendo eShop. Förvisso sker detta redan men DEMOS är aldrig fel. Det är det närmsta man kommer till att "klämma på varorna". Sedan om det görs... 13/03 Jo. Det där är ett missförstånd. De hade inte egen presskonferens. Den är ersatt med en förinspelad Nintendo Direct sedan några år tillbaka. Däremot har de alltid varit närvarande vid E3. Deras spel har varit spelbara, de har knytit värdefulla personlig... 12/03 Ja vad är skillnaden, de var väl ändå inte med på E3... 12/03 Brukar dom inte köra Nintendo Direct, eller är det nåt annat? 12/03 Har hört att "internet" är en grej... 12/03