Och det utan en blåhårig streamers hjälp.

Tidigare i veckan släpptes Call of Duty: Warzone, Activisions direkta svar mot Fortnite och Apex Legends (sorry PUBG, du börjar få svårt att vara en del i ekvationen) och det fick en dunderstart. Det officiella Twitter-kontot rapporterar att sex miljoner spelare testade spelet under dess 24 första timmar, vilket är mer än dubbelt så många mot Apex Legends som med streamaren Ninjas hjälp lockade in 2,5 miljoner.

Medan Apex Legends var en hyfsat välbevarad hemlighet var hype-maskineriet och läckorna kring Warzone betydligt större. Man får heller inte glömma att spelet lanserades som en gratis del av Modern Warfare, på Battle.net, vilket såg till att många ögon uppmärksammades på att Warzone var släppt.

Om du är nyfiken på mer om Call of Duty: Warzone kan du bege dig till vår officiella tråd där du hittar massor av matnyttig information och diskussion. Många säger till exempel att spelläget Plunder är en intressant tolking av Battle Royale-konceptet där det gäller att samla så mycket pengar som möjligt istället för att vara sist kvar.

Skicka en rättelse
Det har nu börjat krascha igen! :( Både Warzone och multiplayer. Det fungerar, nu igen, efter den senaste lilla uppdateringen "Warzone-BR: Solos". :D Edit: Kraschar igen, nu med felmeddelandet: "Error 1337". Edit 2: Ny patch på 20.50 GB idag, (2020-03-2... 16/03 Den här CoD:Warzone BR-varianten tycker jag är den bästa och roligaste av alla. Riktigt kul och snygg. När det väl fungerade efter den senaste patchen. Men jag märkte att jag var tvungen att ställa ner grafiken för att det inte skulle krascha efter två... 13/03 Alla streams som det står "Call of Duty Partner" nånstans på själva streamen är sponsrade, med andra ord, i princip alla stora streamers från lansering fram till nu. Enda skillnaden jämfört Apex Legends lansering är att de klargjorde bättre vem som var... 13/03 Shroud spelar Warzone och han är extremt populär och får ungefär 500k visningar per video på youtube. Hans första Warzone video för 1 dag sedan har 800k visningar. Stora streamers har pushat Warzone ganska rejält. 13/03 Hmm, kanske är nått att sätta tänderna nu när man har en ursäkt ytterligare att spela tv-spel :D 13/03 doctorn var med sponsrad, inte så konstigt i hans fall då han tidigare var level designer för cod :) tror dom hade något program liknande ea gamechangers, alla videos som kom upp dagen innan släpp var väl sponsrade bland annat och det var väldigt många.... 13/03 Tim sa vid flera tillfällen under sin stream att det var en sponsrad stream. 13/03 Klart det gör, men var de kontrakterade att köra Warzone vid lanseringen? 13/03 Kul att prova men jag kommer inte fortsätta spela. Tycker husen var riktigt tråkiga, många gånger springer man upp för 4 trappor för att hitta ett litet badrum med 1 lite dropp. Dock gillar jag Gulag. Det innebär att de med bra aim kommer att placera... 13/03 Ser onekligen intressant ut, ska bara trolla fram 120 Gb på en av hårddiskarna. 13/03