Efter Konamis avrättning av Silent Hills för fem år sedan ser jag med skräckblandad förtjusning på den senaste tidens rykten; om två titlar under utveckling, varav ett från Kojima Productions.

Vågar vi hoppas igen? Bäddar vi då för en gruvlig besvikelse? Nåväl, enligt olika källor till Rely On Horror (varav en nämns som "trovärdig") är det mycket riktigt två Silent Hill-spel på gång. Det första är en "mjuk reboot" av serien, och utvecklas delvis av Sonys Japanstudio, av folk som arbetat med PS2- och PS3-serien Siren. Minns du den? Djupt obehaglig och djupt frustrerande.

Det är oklart huruvida Konami är direkt inblandade. Däremot ska Silent Hill-konnässörerna Keiichiro Toyama och Akira Yamaoka vara ombord. A.k.a. julafton för seriens fans.

Och spel nummer två...? Det ska vara ytterligare ett försök att göra Silent Hills. Även här ska Sony vara djupt insyltade med målet att "lappa ihop relationen mellan Kojima Productions och Konami". Det förra spelet ska vara under utveckling, men i Silent Hills-fallet sker ännu diskussioner. Det sägs att Kojima får full kreativ kontroll och att det blir avsnittsindelat.

Det återstår att se om ryktena kommer bära frukt. Hoppas (om du vågar)!