"In my restless dreams, I see that town..."

Efter Konamis avrättning av Silent Hills för fem år sedan ser jag med skräckblandad förtjusning på den senaste tidens rykten; om två titlar under utveckling, varav ett från Kojima Productions.

Vågar vi hoppas igen? Bäddar vi då för en gruvlig besvikelse? Nåväl, enligt olika källor till Rely On Horror (varav en nämns som "trovärdig") är det mycket riktigt två Silent Hill-spel på gång. Det första är en "mjuk reboot" av serien, och utvecklas delvis av Sonys Japanstudio, av folk som arbetat med PS2- och PS3-serien Siren. Minns du den? Djupt obehaglig och djupt frustrerande.

Det är oklart huruvida Konami är direkt inblandade. Däremot ska Silent Hill-konnässörerna Keiichiro Toyama och Akira Yamaoka vara ombord. A.k.a. julafton för seriens fans.

Och spel nummer två...? Det ska vara ytterligare ett försök att göra Silent Hills. Även här ska Sony vara djupt insyltade med målet att "lappa ihop relationen mellan Kojima Productions och Konami". Det förra spelet ska vara under utveckling, men i Silent Hills-fallet sker ännu diskussioner. Det sägs att Kojima får full kreativ kontroll och att det blir avsnittsindelat.

Det återstår att se om ryktena kommer bära frukt. Hoppas (om du vågar)!

Skicka en rättelse
Ett av (många) rykten kring vad Bluepoint håller på med har varit att de håller på att göra om Metal Gear Solid. Om detta rykte om Silent Hill stämmer så ökar nog chansen att det faktiskt kan vara vad Bluepoint håller på med. Konami har inte mycket spel... 16/03 Hoppas hoppas! Silent Hill 2 är en av mina starkaste spelupplevelser och jag håller det som ett av de tre bästa spelen någonsin. 15/03 Hoppas hoppas hoppas Konami och Kojima blir polare igen. Skiter i Silent Hills, men vi behöver MGSVI med Kojima! 15/03 Allt lät jättebra fram till sista meningen om att det eventuellt blir avsnittsbaserat. 14/03 @Fezk: Oj, va nostalgisk man blev nu, gåshud 😜 Yamaokas musik var bara så bra!. Jag lyssnade väldigt ofta på denna också https://youtu.be/6LB7LZZGpkw 14/03 Håller Silent Hill 2 som det bästa survival horror-spelet som finns, även om jag håller Resident Evil som serie något högre. 14/03 Dessa rykten låter riktigt smaskiga och jag hoppas verkligen de stämmer. Det behövs mer skräckspel av större kaliber o inte bara indie horror som dock oftast är jäkligt bra gjorda. Men jag önskar mer AAA skräck. Silent Hill som serie är för anrik för... 13/03 Om man får drömtänka lite och Konami har tillåtit Kojima att göra nästa silent hill igen så kommer det bli ful tjut av lycka.! 13/03 Man kan ju alltid hoppas att det dyker upp något nytt och bra från Silent Hill. Får denna ryktade reboot samma kärlek som säg, Resident Evil 2-remaken så kan det nog bli riktigt trevligt. Förövrigt gjorde Akira Yamaoka riktigt trevlig musik i Silent Hil... 13/03 Hoppas dom inte gör ett silent hill i första persons vy tycker det ska vara 3e persons vy 13/03