En bra dag för höga spelbetyg.

Inledningen av spelåret 2020 kom att handla mycket om förseningar – Cyberpunk 2077, Final Fantasy VII: Remake, Marvel's Avengers – och en del började nog ana att spelvåren skjutits upp till spelhösten. Lyckligtvis har den senaste tiden gång på gång bevisat motsatsen. Inte minst idag.

Doom Eternal (FZ-recensionen) snittar just nu på häftiga 90 hos Opencritic, en siffra som de flesta bara drömmer om. Trots detta är Doom Eternal bara näst bäst idag, för expanderade Persona 5, med undertiteln Royal, snittar i skrivande stund på galna 95. Bra dag, som sagt.

Eller bra vecka, ska vi kanske säga. Nyss fick vi betygen från Animal Crossing: New Horizons (release på fredag) som landar på 92. Andra kritikerälsklingar under ett ungt 2020 är Dreams, Ori and the Will of the Wisps, Nioh 2 och Black Mesa. Spelvåren 2020 har slagit ut i full blom.

Skicka en rättelse
Håller med. Denna trend går väldigt ofta (nästan alltid) att skåda i hypade uppföljare till spel som fick mycket uppmärksamhet. Men klart det kommer filmad folk som gillar denna uppföljare bättre. Men har svårt att se att det är så felfritt som recensio... 02/04 Finns ju en hel del man aldrig haft tid att lira som man kan lyfta om det är torka. Kör själv Pillars of Eternity II och sheeet va grymt det är. 18/03 Vad sa du att jag va'!? ...... ( :) ) 18/03 Doom i huvudet 18/03 Eller så är det helt enkelt så att det är ett bra spel. Vilket det är. 17/03 Jag har ju äntligen tagit upp Witcher 3 på riktigt, så våren kunde knappast varit bättre. Ingen koll på nysläpp dock. Just nu är jag så glad att jag skulle kunna förhandsköpa Cyberpunk 2077 bara för att jag tycker jag gett för lite för TW3. Ta mina peng... 17/03 Min kommentar när det gäller Persona 5: Royal är att hemkarantän kunde inte ha kommit lägligare :P 17/03 Jag vill inte alltid vara den med Doom och så alltid, men jag tror betygen på detta spelet hålls upp av folk som vill att det skall vara ett bättre spel än vad det är. Eller som har dålig koll på spel. Felet är att dom höga betyder gör att det blir mer,... 17/03 Håller med. Nästan allt jag sett fram emot har flyttats fram, och de stora releaser som kvarstår faller inte just mig i smaken. Aja, paradoxalt nog verkar evigt uppskjutna Bannerlord 2 hålla fast vid sitt datum nu när allt annat försenas, så får väl sät... 17/03 Jag personligen är inte nöjd med denna spelvår då jag trodde att flera andra tungviktare skulle släppas i vår men som istället flyttats till den mörka hösten. Trodde först CyberPunk 2077, Dying Light 2, Watch Dogs: Legion, Marvel's Avengers, Vampire--... 17/03