Snart dags, gott folk.

Uppdatering:
Förladdningen av Half-Life: Alyx är igång. Storleken är 48 GB. Release klockan 18:00 måndag den 23 mars.

Ursprunglig nyhet:
Om fem dagar släpps Half-Life: Alyx, det första spelet i serien sedan hösten 2007. Vissa förväntningar råder, och om du är orolig för Steam-hosta à la Half-Life 2-releasen kan du förladda spelet från och med fredag.

Och sen blir Half-Life: Alyx upplåst och spelbart klockan 18 svensk tid måndag den 23 mars.

Half-Life: Alyx kräver, som du säkert vet, ett VR-headset av något slag. Det funkar med såväl Valves egna Index som Vive, Rift, Quest och Windows Mixed Reality. Behändigt nog har du FZ:s test av fyra VR-headsets att läsa om du har svårt att bestämma vilket du ska ha.

Minimumkraven för Alyx:

  • OS: Windows 10

  • Processor: Core i5-7500 / Ryzen 5 1600

  • Minne: 12 GB RAM

  • Grafik: GTX 1060 / RX 580 - 6GB VRAM

Skicka en rättelse
Unpacking... 23/03 Snart smäller det!!! 23/03 Snart fyra timmar kvar ❤️ 23/03 Kompressionsfri Link tror (och hoppas) jag vi kommer få även med nuvarande Quest. Jag menar Link-kabeln är ju en fiberoptisk kabel som är betydligt snabbare än 3e parts kablarna som är "vanliga" koppar. Jag kan inte tänka att man valde det enbart för... 23/03 Skulle tro att vi ser en uppdaterad Quest med förbättrad komfort och kompressionsfri Link under nästa år. Eye-tracked foveated rendering osv tror jag fortfarande ligger betydligt längre bort i tiden. 23/03 Det provas en hel del funktioner med Quest så jag tror att en ny variant kommer när man kommit längre med alla funktioner. Quest som standalone fungerar ju riktigt bra faktiskt och upplevelsen till PC vill jag nog påstå är 90% jämfört med ett renodlat... 22/03 Kanske inte dåligt, men det finns tekniska framsteg som skulle kunna förbättra kvalién. Antingen nästa Quest eller i en pro modell. Jag tänker på bl.a supersnabb wifi koppling eller lite andra optimeringar typ. 802.11ay eller något liknande kanske skull... 22/03 HL alyx kan mycket väl släppas till ps5, det handlar om VR inte PCVR exlusivt :) På vilket sätt tycker du Quest är dålig på att kopplas till dator? Link är fortfarande beta och det har blivigt bättre än i början. 22/03 Jag hoppas att du har fel☺ PS5 kommer ju puffa ut mer kompetent hårdvara för VR så det kan ju bli så att VR får sig en knuff framåt snart. PS4 var ju som sagt inget prestanda monster, inte ens när den släpptes. Jag är också lite nyfiken på ifall PSVR2... 22/03 Är inte orolig för åksjuka. Jag tror VR blir en mindre grej än t ex konsoler, för det kräver mer av användaren och är relativt dyrt. Fast Quest är ju fenomenalt smidig, så jag kanske har fel. 22/03