Uppdatering:
Datumet har tagits bort, och återställts till det tidigare "Coming holiday 2020". Så inget officiellt releasedatum för Xbox Series X riktigt än, alltså.

Ursprunglig nyhet:
Xbox Series X har fått releasedatum!

Det är den indiska Xbox-siten som uppdaterats med informationen att Microsofts nya muskelkonsol får premiär "Thanksgiving"-helgen 2020, och den infaller den 26 november.

Men de svenska och amerikanska Xbox-siterna säger fortfarande "Kommer vintern 2020", så om det indiska datumet gäller brett vet vi inte i nuläget. För att ytterligare komplicera saken infaller Thanksgiving-helgen olika datum i olika länder, men även i USA är det den 26 november 2020 som gäller.

Microsoft släppte tidigare i veckan rejält med teknisk information om Xbox Series X. Bland annat bekräftades att den blir rejält kraftfull, info om lagringskapacitet, handkontrollerna, minnesmängd med mera. Och tidigare i kväll kontrade Sony med en teknikspäckad och rätt torr genomgång av Playstation 5:s lagring, grafikprestanda med mera. Den har vi inget releasedatum för än.

Om detta releasedatum kablas ut brett tycks Microsoft säkra på att produktionen inte kommer drabbas av coronapandemin. Det vore rätt skönt i turbulenta tider som dessa.