“Vi är mycket närmare The Matrix än vad folk tror.”

Uttalandet görs av Valves vd Gabe Newell, i en ny intervju med underhållningssajten IGN. “Det kommer inte att bli som The Matrix — The Matrix är en film och den hanterar inte alla de intressanta tekniska nyanserna och hur konstig en värld efter hjärn-dator-gränssnitten kommer att bli. Men det kommer att ha en enorm inverkan på de olika sorters uppleveser vi kan skapa för folk.”

Han pratar gietvis i kontexten av deras kommande VR-release, Half-Life: Alyx, och hur framtiden ser ut för upplevelser som mer eller mindre styrs direkt av den mänskliga hjärnan. Hur kommer spel att påverkas av allt det här framöver?

“Jag tror att alla underhållningsformer som inte har det här i åtanke kommer att gå under,” säger Newell. “Om du jobbar i underhållningsbranschen men inte tänker på det här nu, så kommer du att tänka mycket mer på det i framtiden.”

Gabe Newell säger också att det är svårt att förklara utmaningarna branschen står inför med den nya teknologin. Han liknar det vid att försöka beskrivva internet för någon som aldrig använt internet.

Kolla in hela videointervjun här nedan. Om inte annat så är det en sällsynt chans att se och höra Valves grundare tala, då han sällan ger längre intervjuer.