Tänk att lagringen kan bli det sexigaste med de nya konsolerna.

Igår höll Mark Cerny, systemarkitekten bakom såväl Playstation 4 som kommande Playstation 5, ett knastertorrt anförande om hårdvaran i deras kommande spelmaskin. Alla som hade förväntat sig en glimt av kommande spel, eller konsolen i sig, blev besvikna. Istället fick vi höra Cerny på Carmack-vis förklara varför enskilda komponenter i Playstation 5 kommer att revolutionera spelupplevelserna. Ibland kunde det vara svårt att hänga med i alla tekniska begrepp så vi ringde upp Jacob Hugosson på Sweclockers, för han kan data.

Han konstaterar bland annat att ja, Xbox Series X är mer kraftfull men ställer sig samtidigt frågande kring om skillnaden kommer spela roll i slutändan. Han förklarar också varför just snabb lagring är en sådan bra grej i spelsammanhang och siar att konsolerna, för en gångs skull, kanske får till en förändring även på pc-marknaden.

Skicka en rättelse
Ja precis. Nu tror jag PS3ans Cell var ett helv... att koda till så i närheten av den lär de inte vara. 20/03 Så sant, så sant. Men kunde utvecklarna fixa till både power-pc och cell förra generationen så borde det väl inte vara så mycket större problem nu. Auto-anpassande upplösning borde väl iofs lösa dom flesta problem då Cerny uppmärksammade att det inte... 20/03 Haha gillar när de jämför Switch (Den absolut bästa konsolen) och dennes uppvisning. Ja de har varit för mycket specs och för lite spel. Xbox har ju visat en del nya och hur förbättrade One spel ser ut och Sony visat Godfall. Men majoriteten av allt som... 20/03 Nae men mjukvaran måste kunna använda det också 20/03 Vad har det att göra med multiplat spel? Ärlig fråga. Det är väl hårdvaru monitors som sköter kollen och skulle alltså inte på något sätt behöva hjälp av mjukvaran som körs för att kontrollera hur hög workload cpu eller gpu ligger på 20/03 Väldigt bra och informativt! 20/03 Just det som är så coolt på Sonys maskin. Hur det i praktiken funkar på multiplatspel kan vi ju bara sia om en sålänge. Men tror det ”underlättar” skapandet av egna titlar 20/03 Du har totalt missuppfattat hur detta fungerar. Den "throttlar" inte ner vid högre värme. Istället för att man låter energiförbrukningen - och värmeutvecklingen - gå upp och ner beroende på belastning har man satt ett maxtak för energiförbrukningen vilk... 20/03 Medel gaming PC? Ja under första halvåret till året. PCIe 4.0 diskar släpps redan i år men kommer mest bara vara aktuellt för early adopters då pga prisnivå. 3D ljud har funnits i väldigt många år i olika tappningar. Om det visar sig att Sonys version... 20/03 Tack för utförligt förklarat :) Haha ja jag gillar skräck fast jag är harig. Kan tänka mig de som klarar av VR kommer få en förhöjd upplevelse. Det kommer bli grymt framöver från båda läger. Bäst för oss gamers som kommer få ett generationskliv frammåt... 20/03