Vi trodde att vi hade en ganska bra uppfattning om vad som händer i samhället när det ställs inför en allvarlig kris. Filmer, böcker och spel har så länge vi kan minnas porträtterat hur människan agerar när världens resurser krymper och kanske helt försvinner. Vad vi vet har dock ingen fått med den lilla detaljen att bunkring av toapapper skulle bli en grej.

De senaste veckorna har nätet svämmat över av bilder på tomma toapappershyllor och man har nästan känt en liten skam när man gått till kassan med ett storpack, fast man faktiskt har slut hemma. Och nu har beteendet spillt över till Fallout 76.

PC Gamer rapporterar att spelare har börjat visa upp sin exklusiva samling toapapper i fina glashyllor eller försöker sälja enskilda rullar för så mycket som 25 000 caps.

Och nej, du behöver inte bunka toapapper. Stora producenter såsom Procter & Gamble och svenska Lilla Edet har varit tydliga med att produktionen kommer att räcka, trots att det brann i den sistnämndas fabrik tidigare i veckan. Kapsyler är däremot alltid bra att spara.