Debatten kring Epic Games Store, framförallt i koppling till den huvudsakliga konkurrenten Steam, har pågått enda sedan lanseringen i slutet av 2018 och lär inte försvinna än på ett tag. Vissa gillar inte att Epic kniper åt sig (tids)exklusiva spel till plattformen, medan andra anser att det är på tiden att Steam får en ordentlig konkurrent. Och nu visar det sig att Valves VD Gabe Newell sällar sig till de sistnämnda. I en intervju med tidskriften Edge hade han bland annat följande att säga:

Konkurrens för spelbutiker är grymt för alla. Det håller oss ärliga, det håller alla andra ärliga. Men det är fult i det korta loppet. Man tänker typ, 'Argh, de skriker, de ställer oss i dålig dager' – men i det långa loppet gagnas alla av disciplinen och eftertänksamheten man måste ha med sin rörelse när andra kommer in och utmanar en.

Vidare säger han att något som är mycket mer skrämmande än konkurrens är de som försöker hindra konkurrens, och delar ut en känga till Apple och deras "modell för att kontrollera allt".

Även om Epic lär ha lockat till sig en del av Steams användare verkar det fortfarande gå bra för spelplattformen. Förra helgen tog man sig förbi milstolpen 20 miljoner samtidiga användare, och under gårdagen kröp man över 21-miljonersträcket. Många lär av förklarliga skäl hålla sig hemma även denna helg, så vem vet vilka rekord som kommer slås.

Tack, Gamesradar!