Trots positiva recensioner tog Valves Hearthstone-utmanare Artifact aldrig fart, och det dröjde inte länge förrän det var i princip dött. Men skam den som ger sig, och Valve håller nu på att "reboota" det skamfilade kortspelet i så pass stor omfattning att man internt refererar till det som Artifact 2.

I en intervju med tidskriften Edge säger VD:n Gabe Newell att:

Vi utförde ett experiment, vi fick ett negativt resultat och nu måste vi se om vi lärde oss något av det, så låt oss försöka igen. Det är vad [Artifact-teamet] har gjort, och det är vad de gör sig redo att släppa. Baserat på reaktionen på den, vad var fel med produkten? Hur kom vi dit? Låt oss fixa dessa saker och göra ett nytt försök.

Han medgav även att spelets flopp kom som en stor överraskning för Valve. När det är aktuellt att släppa denna reboot av Artifact återstår att se, och Valve är troligen helt fokuserade på releasen av VR-spelet Half-Life: Alyx för tillfället, vilket man även påpekar på Artifacts officiella webbplats. Under rubriken "Under Construction" säger man även att spelare kan vänta sig förändringar inom kort och att interna tester just nu utförs.