Goda nyheter för streamsugna.

The Verge rapporterar att Microsoft har inlett interna test av Project Xcloud till PC. Enligt artikeln laddar man ner Xbox Streaming App till Windows 10 för att kunna streama sin Xbox-titlar på datorn. Appen ger stöd för lokala streams såväl som på distans, men det krävs en Bluetooth Xbox One-kontroll, ett konto coh såklart uppkoppling.

Xcloud kommer att konkurrera med bland andra Nvidia Ge Force Now, och Googles Stadia. Man siktar enligt uppgift på en lansering under året, och just nu pågår även tester på Android- och Ios-enheter.

Får vi se ett släpp i samband med Xbox Series X?

Skicka en rättelse
xCloud kommer att ingå i Game Pass Ultimate. och du kommer kunna spela alla spel som du har i ditt xbox bibliotek. Alla spel du har genom Game Pass ingår tillfälligt i ditt bibliotek så de kommer gå att spelas. Frågan är om de kommer inkludera pc spelen... 23/03 Vad är det som är 10 år bakom med ps now? Det låter mer som att xcloud är bakom om allt de erbjuder är en GeForce now lösning. Förstår fortfarande inte meningen med denna tjänst om den är separerad från gamepass. Idén med gamepass är ju att man hyr till... 23/03 PlayStation now är ju typ 10 år bakom, Xcloud är ju dela MS svar på stadia, fast änsålänge avsevärt bättre, samt den nya streaming en av egen konsol, dvs man underlättar all typ av couch spelande genom att man kan åka hem till någon o spela på sin blir... 23/03 Självklart är de lite olika. Men Playstation now är ju (nästan) samma sak som gamepass där du både kan ladda ner och streama spel. Det vore därför konstigt om Microsoft inte lägger till streaming som en del av gamepass. 23/03 Känns riktigt intressant. Ska bli kul att se hur det funkar. 23/03 Fast tanken är väl att du ska kunna streama alla spel du redan köpt till ditt xboxkonto. Att du loggar in på mobilen med xbox/ms-kontot, sen bara streama de spel du köpt tidigare. Rent tekniskt, kunna spela alla spel du har utan en xbox, bara genom moln... 23/03 XCloud och Gamepass är väl 2 olika saker? Det ena är en streamingtjänst som Stadia (XCloud) och den andra är en speltjänst där du bara betalar en månadskostnad för att få massa spel (Gamepass). Dom har väl inget med varandra att göra? Fast det är klart... 23/03 Tanken är väl att det ingår ja 👍 23/03 Detta bör väl bli en del av gamepass när det är färdigt? Annars förstår jag inte meningen med denna tjänsten. 23/03 Xcloud ska bli riktigt spännande att följa. Känns som MS gör det mesta rätt när det gäller gaming för stunden. Jag som flyttat ner min gaming-pc till biorummet i källaren skaffar gärna en streaminglösning så att jag kan spela lämpliga spel på övervåning... 23/03