Fler spelade Fotball Manager 2020 och Garry's Mod än begav sig till City 17.

Klockan 18:00 igår släpptes Half-Life: Alyx och medan över 300 000 personer redan slantat för spelet blev det första dygnet inte så imponerande när vi kollar på statistiken från Steamdb. Som mest spelade 42 858 personer det samtidigt, vilket placerade det på en inte så smickrande plats 24 av de mest lirade på Steam-plattformen. Som exempel spelade 10 000 fler personer Garry's Mod och Fotball Manager 2020 hade fyra gånger så många inloggade.

Jämför man det med andra VR-spel är dock siffrorna betydligt bättre, där Beat Saber bara lockat några tusen fler vid sin topp och aktuella Boneworks fick en femtedel så många spelare.

Många tror dock att Alyx kan bli den "killer app" som VR behöver för att verkligen slå brett och vi vet att många VR-headset har varit slutsålda under månaderna inför släppet av spelet. Det återstår att se om den svaga starten är en indikation på att virtual reality fortfarande är en nicheprodukt eller om detta är fröet till något större.

Ni som har testat får gärna skriva ner era första intryck i denna forumtråd.

Skicka en rättelse
Den som väntar på något gott 😋 26/03 haha då ser jag fram emot att få spela i juli då :D 25/03 ... Jag beställde mitt för 3 veckor sedan. Då Stog det 7 veckor, nu står det 9 veckor. Alla har samma problem. Räkna med att du har ditt headset i juli, kanske. 25/03 Kom på sent på kvällen igår att jag glömt att det släpptes på en måndag. Idag har jag inte hunnit spela det och det blir nog inte förrän till helgen jag verkligen kan sätta tänderna i det. Vi är många som fortfarande jobbar... Men det verkar väldigt lov... 24/03 Jo förstår, nu sitter man ju inte själv med ett headset så vet inte hur dom som spelar känner, så kan ju ha med yrseln att göra att det är så slött och att det inte ska varra för svårt i början. 24/03 jag har inte spelat så långt men Valve har varit tydliga med att spelet ska vara inbjudande för alla. Så i början är det iaf lite lugnare. Tex första fienden man möter (zombie) så måste man själv skjuta upp ett lås för att släppa fram den. Blir man atta... 24/03 Bland det bästa jag någonsin har spelat, har ni möjlighet att testa det så gör det! Det är en obeskrivlig känsla när en zombie kommer stapplandes mot en eller en gigantisk robotspindel kliver förbi och tittar på dig argt 24/03 VR? Nej tack. 24/03 bara jag som lagt märke till hur lite fiender och hur slö ai:n är bara för det är just VR? vad jag lagt märke till iaf. 24/03 Finns många VR:spel (inkl. HL: Alyx) som kan spelas sittande. 24/03