Ända sedan releasen har du såklart frågat dig själv hur du kan spela etiskt, och kanske till och med veganskt, i nya superhiten Animal Crossing: New Horizons till Switch. Och svaret är inte långt borta. För nu har PETA, People for the Ethical Treatment of Animals, skrivit en behändig guide!

Det är sajten VG247 som rapporterar att organisationen, känd i spelkretsar för sin ilska över mord på virtuella djur, nu berättar att du måste överge tankar på fiska och jakt på småkryp för att kunna ha ett gott samvete. Man ondgör sig över hur spelet befolkas av många olika civiliserade djur, men att dessa två grupper tyvärr lämnats utanför. Du ska inte heller ge dig på musslor, för dessa förtjänar också omtanke och respekt. På listan över godkänd föda finns äpplen, persikor, päron, körsbär och andra frukter.

Öns hyperkapitalistiska affärsidkare Tom Nook är inte heller någon att ondgöra sig, då han ju är en mårdhund. Dessa lider under människans hand i verkliga livet, och således måste även den virtuelle Nook fredas.

Man tipsar också om att ge din ö en veganvänligt namn, som Veganville. För fler livsråd, kolla in PETAS informativa sajt! Läs sedan vår djurvän Fredrik Erikssons recension (pågående).

Voff!