Den senaste tidens Silent Hill-rykten har fått en del att våga hoppas på Silent Hill igen, efter den abrupta nedläggningen av Silent Hills och slitningarna mellan Hideo Kojima och Konami. Men nu kanske det är dags att sluta drömma då en Konami-representant säger att ryktena inte är sanna.

Summering: ryktet gick om två Silent Hill-titlar, där det ena skulle vara en "mjuk reboot" från Sonys Japanstudio. Det andra? Ett comebackande Silent Hills med skräcksugna Kojima vid rodret, då det påstods att Sony försökte lappa ihop relationen mellan Kojima och Konami. Det har till och med ryktas om att Sony vill köpa Silent Hill från Konami (och Metal Gear och Castlevania).

En nordamerikansk PR-representant från Konami berättar för Rely On Horror att ryktena är osanna. Det är inte svaret fansen vill höra, men man ska inte stänga dörren "helt" om serien.

We're aware of all the rumors and reports but can confirm that they are not true. I know it's not the answer your fans may want to hear. It's not to say we are completely closing the door on the franchise, just not in the way it is being reported.

Det ska sägas att ryktena kommit från olika håll, så jag klamrar mig likt en dåre fast vid hoppet. En nordamerikansk PR-representant har kanske inte alla smaskiga detaljer om Konami i Japan? Eller så är det exakt så illa. Förhoppningsvis får vi skäl att återkomma om inte alltför lång tid.