Svenska Avalanche Studios, kanske mest kända för Just Cause-serien har de senaste åren tagit sig an både stora och små utmaningar. De gjorde Rage 2 åt Bethesda och med Generation Zero från 2019 var ambitionen att ge ut fler egna spel själva. Sådant kommer det bli mer av framöver och för att markera denna förändring byter de namn till Avalanche Studios Group vars tre olika divisioner pysslar med lite olika saker.

Avalanche Studios är kanske den mest självförklarande delen som även fortsättningsvis kommer skapa AAA-spel i stora öppna miljöer. Sedan har vi Expansive Worlds, avdelningen som för ett gäng år sedan knoppades av för att fokusera på jägarspelet The Hunter men som nu blir en del av Avalanche-familjen igen. Den tredje och sista divisionen är Systemic Reaction, ansvariga för de självutgivna spelen där vi än så länge bara sett Generation Zero. Men i och med namnbytet teasar man också deras nästa projekt.

Vi ser en grotta, hör pangpang och får också se en snabb glimt av en hagelbrakare som gör slarvsylta av någon form av monster med rikligt med kladd i kroppen. Mer än så vet vi inte just nu, "stay tuned" är det enda meddelandet vi får.

Du kan dock passa på att köpa ett gäng Avalanche-spel till kraftig rabatt hos Steam, däribland redan nämnda Rage 2 för blott 180 kr, testa The Hunter gratis under ett par dagar och betala blott 40 spänn för Mad Max.