Multiplay över nätet ska inte påverkas.

Sony meddelar att de för diskussioner med internetleverantörer i Europa om hur man ska hantera den ökade interrnettrafiken i coronavirusets spår, så att infrastrukturen fortfarande är tillgänglig för alla. Just nu ser det ut som att långsammare nedladdningar via Playstation blir lösningen, vilket gör att spelare kan komma att erfara just längre eller försenade nedladdningstider.

Exakt vad som gäller för varje enskilda länder med deras olika bredbandsutbyggnad, är oklart. EU har tidigare varnat för riskerna med den press som kan sättas på systemen när miljoner människor helt plötsligt börjar arbeta hemifrån.

Läs hela blogginlägget här:

Playing videogames enables players all over the world to connect with friends and family and enjoy much-needed entertainment during these uncertain times. Sony Interactive Entertainment is working with internet service providers in Europe to manage download traffic to help preserve access for the entire Internet community.

We believe it is important to do our part to address Internet stability concerns as an unprecedented number of people are practising social distancing and are becoming more reliant on Internet access.

Players may experience somewhat slower or delayed game downloads but will still enjoy robust gameplay. We appreciate the support and understanding from our community, and their doing their part, as we take these measures in an effort to preserve access for everyone.

Skicka en rättelse
Som om det inte redan var tillräckligt horribelt långsamt att ladda ner från PSN. 26/03 Känns ju seriöst att sony sänker sin nedladdningshastighet, dom som är ökänt jävla sämst på nedladdningstider. Och det här tramset om corona är ju så överspelat så det liknar ingen sort.. 26/03 Rent trams 25/03 Nu hittade jag det. Missade det innan. 25/03 Ser inte behovet av att göra detta i Sverige, men vad vet jag. Att det skulle spara bandbredd går det både att svara ja och nej på. Det sparar bandbredd på det sättet att fler har möjlighet att ladda ned samtidigt. Men sammtidigt så laddar man ju i så... 25/03 Detta ser jag inte poängen med alls, men jag kanske är knäpp. Om Netflix/youtube sänker kvalitet, kommer det att föras över mindre mängd data, och det kommer spara bandbredd. Om Sony drar ner på nedladdningshastigheten, så kommer det föras över exakt... 25/03 @Blackwolfe: Ja, det är det... och kollar man enbart på Playstation nerladdningar så snackar vi 2-3% beroende på vilken region. Jag länkade vart infon kommer ifrån i min förra post förresten. 25/03 Är nerladdningar via steam/psn/etc inkluderade i de 9 procenten? Det är ju nerladdningar via PSN som Sony drar ner på, inte själva gamingen. 25/03 De klarar definitivt av det ökade trycket, men sedan pensionärsligan i Bryssel tyckte att det var nödvändigt att skruva tillbaka bandbredden till 2004 för att "palla trycket" så säger de stora IT-jättarna så klart inte emot. De kan fortsätta ta samma... 25/03 Det är inte bara "lite" extra trafik, bara Microsoft Teams har gått från 20 miljoner användare till 44 miljoner under en månad. Jag sitter hemma och jobbar denna vecka pga grabben är hostig och snuvig och skillnaden i att köra RDP till jobbdatorn nu jäm... 25/03