Half-Life: Alyx. What's not to love? Svinhöga betyg och nyss en fullpottare från FZ:s Tomas Helenius. Det finns dock en detalj som gör att många tvingas beundra första Half-Life-spelet på tretton år på avstånd; virtual reality-kravet. På Valve är man övertygad om att det tids nog kommer att moddas bort, men faktum är att du redan här och nu kan kringgå VR-läget.

En äldre version av Half-Life: Alyx hade ett icke-VR-läge, förmodligen i interna utvecklingssyften (tack, Svenska PC Gamer). Det är visserligen bortpatchat men på Reddit finns guide för att ladda ner äldre versioner av Steam-spel. Tänker du detsamma som jag, B1? Jag tror det, B2.

Det ska dock sägas att läget inte är polerat på samma sätt som VR-versionen (av förklarliga skäl), men den finns där. En som tagit chansen och spelat Half-Life: Alyx i icke-VR är Casey Billadeau. Hans spontana reaktion: "Kan inte fatta att detta fungerar, vad i helvete!?" Han säger också:

For those who are wondering, download the first depot of Alyx using depot downloader, and then run it with the following launch parameters:
-nocrashdialog -retail -allowdebug -vconport 29000 -vcon -dev -720