Mount & Blade II: Bannerlord är äntligen här – lite snarare än väntat faktiskt, för utvecklaren Taleworlds Entertainment har meddelat att man på grund av den rådande situationen i världen kommer släppa det en dag tidigare, närmare bestämt den 30 mars. Men de glada nyheterna slutar inte där, för under de två första veckorna kommer spelet dessutom att säljas med 10 % rabatt, och äger du ett tidigare Mount & Blade-spel får du ytterligare 10 % rabatt.

Early access-versionen kommer bland annat att inkludera singleplayer-läget Campaign, där man får tydliga mål och uppdrag att slutföra för att gå vidare i handlingen, men utan att ge avkall på sandlåde-upplägget vi är vana vid. Man kan med andra ord ignorera dessa uppdrag och istället finna sin egen väg till makten.

Men Mount & Blade inkluderar ju även multiplayer, och på den fronten kommer fyra spellägen inkluderas: Skirmish, Captain, Team Deathmatch och Siege. Man kommer därefter att lägga till fler spellägen, funktioner och annat innehåll. Man stödjer dessvärre än så länge inte privata servrar, men det kommer bli aktuellt närmare släppet av det kompletta spelet.