Youtubern PippenFTS hävdar att han klarar av att bygga hela jorden i Minecraft, skala 1:1. Det låter såklart vansinigt, men finns det ändå ett kort av sanning i uttalandet?

Filmen nedan hävdar att det pågående projektet genomförs med hjälp av två moddar: Cubic Chunks och Terra 1-to-1. Med dessa har man brutit den naturliga höjdgränsen i Minecraft (255 meter), och hämtat in geologisk data från exempelvis Google maps. Enligt skaparen ska där redan finnas en mängd kända landmärken att utforska, som Grand Canyon och Mount Everest.

Nästa steg är att ta hjälp av communityt för att färdigställa alla mänskliga skapelser, då dessa inte hämtas in tillsammans med den geologiska datan. Det projektet kallas “Build The Earth”, och filmen är en sorts rekryteringsfilm. Vem som helst kan vara med, instruktioner hittar ni i videon.

Oavsett vad slutresultatet blir är det rätt kittlande med hejdlösa planer som den här. Om inte annat är det väl nu om någonsin som något sådant här ska kunna genomföras, med tanke på all fritid isolerade spelare har.