Digital Foundry går igenom den unika designen på konsolen - for science?

De flesta har nog gått igenom en fas där det var hemskt spännande att plocka isär hemelektronik och peta runt i innanmätet. Vissa växte aldrig ur detta, vilket är tur då deras kunskap om hårdvarubyggen ackumulerats genom åren och en på pappret ganska torr genomgång av Xbox Series X faktiskt blir intressant. Särskilt när Microsoft verkar ha lagt många designtimmar på att få maskinen att bli både liten och tyst.

Datadelar!

Digital Foundry fick nyligen möjlighet att mecka ihop en Xbox Series X och ställa frågor till folket bakom maskinen. Det snackas både tvådelat moderkort och målsättningen att göra den lika tyst som One X trots att den är betydligt mer kraftfull. Mot slutet snackar de också lite om de små designförändringarna av gamepaden.

Och ja, för femtioelfte gången, man kan lägga den ner.

Tack till Lepr för detta #nyhetstips!
Skicka en rättelse
För att det inte behövs, du får en tunneleffekt av det blir undertryck av den ena fläkten. Fläkt nummer 2 skulle dels tillföra mer oljud i sig själv men också öka ljudnivån på fläkt 1 - allt utan att väsentligt öka kyleffekten. Dom balanserar självklart... 31/03 Jädrars vad stor den var! Jag gillar designen men det kanske hade gått å få ner den en aning om de plattat till paketet något, postnordstyle. 30/03 Håller med om att den har en stor formfaktor om man jämför med tex xbox one x, men liggande tar den väl fortfarande mindre plats än de flesta vanliga förstärkare. 30/03 Det enda tråkiga med designen, den kommer vara svår att placera i vissa personers "media kabinetter", eller tv bänkar. Så som det såg ut när komponenterna sköts in i skalet, så tight kommer den passa in i min tv bänk/"media kabenett" och det är inte pre... 30/03 Heatsink är sjukt stor, fläkten är stor o tyst och de har gjort så att t.om det där 1TB SSD extraminnet ansluts till heatsink. Det ska enligt utsago passera 70% mer luft genom denna design än genom One X, som redan den är sjukt tyst. Dom har verkligen... 30/03 Varför har man inte en fläkt i botten för att få en tunnel effekt? Förutom det så ser den stabil ut och har den samma kvalitet som OneX är det bara lyfta på hatten. Sen är det bara mjukvaran som behöver fixas innan de är redo. 30/03 Haha oh noes! 30/03 Konsollporr! Hoppas dom lyckas bättre med kylningen den här gången, både Xbox och PS5 :) 30/03 Kanske delvis om Microsoft fixar stöd för Windows på Series X. 30/03 @Mortaigne Men men men men… Kan den spela Playstation spel då?!?! ;) 30/03