Med 92 (av 100) blev Resident Evil 2-remaken fjolårets vinnare på jämförelsesajten Opencritic. Bara ett år senare släpps Resident Evil 3-remaken, och återigen är betygen höga – men inte riktigt på samma nivå. 81 ligger snittet på i skrivande stund, och detta är ett axplock från några tyckare:

"Resident Evil 3-remaken är, likt originalet det baseras på, underlägset sin föregångare", skriver Eurogamer (utan betyg). IGN kontrar med 9 av 10: "Lika bra som 2019-föregångaren. Mer, tack!" Även Game Informer klämmer i med 9 av 10: "Ännu en spektakulär remake." Kotaku (utan betyg) menar att det tar remaketvåan och "slipar det till något elakare och mer intensivt".

De flesta betygen landar på nior och åttor, men det finns också några fullpoängare ("Känns som fjolårets spel på många sätt, men uppspeedat och törstigare efter zombieblod", skriver Daily Star och delar ut fem av fem). Brittiska PC Gamer sticker ut andra hållet med i sammanhanget rejält svaga 58: "Både Nemesis och Raccoon City är oerhört underutnyttjade."

Snittet hos Metacritic är också 81 för PS4-versionen, som är den som testats av flest kritiker. FZ och undertecknad har också recenserat Resident Evil 3, och den färska texten läser du här.