Du skall icke fuska.

Activision meddelar att man stängt av över 50 000 Call of Duty: Warzone-konton permanent efter att de ertappats med att fuska. Man har jagat fuskare sedan spelet släpptes den 10 mars, och målet är att hitta såväl de som fuskar som de som tillhandahåller fuskverktyg (aimbots, wallhacks, med mera).

Warzone lockade på en och en halv vecka 30 miljoner spelare. Det är gratis, och därför är förlusten för den som stängs av mindre än för spel som kostar pengar. Men det är förstås ingen giltig ursäkt.

Skicka en rättelse
Tänkte detta också. Frågan är ju dock vilka andra länder som har BankID. Tvivlar på att det hade funkat för ryssarna och kineserna. Tyvärr de två grupper med mest antal fuskare i spel. 02/04 Dags för bankid konton, ryker man så ryker man rejält 01/04 Är det inte bättre att tvinga fuskare bara spela med andra fuskare? Eller det kanske inte funkade eftersom jag inte hört andra online spel göra det. https://www.sweclockers.com/nyhet/18518-avstangda-fuskare-i-titanfall-far-fortsatta-spela-mot-andra-fusk... 01/04 Stöter på fuskare varannan dag, tror det är kultur att fuska i vissa länder, är det inte en wallhacker med awp/deagle som wallbangar 50% av sina kills så är det en script invoker mid med auto casting / auto block whatever. Man får välja sina servrar bät... 01/04 Hårdvaru-bans i sig är rätt värdelösa då det alltid finns vägar förbi det. Visserligen kunde de ju kombinera det med att exempelvis kräva att man länkar ett mobilnummer också, att ha flera sätt olika att identifiera spelare gör ju stor skillnad. Tyvärr... 01/04 @Ghan: Visst var det så. Extremt tydligt efter varje rea att fuskandet ökade rejält. Har dock själv haft turen att knappt möta på några uppenbara fuskare men jag tycker synd om alla nya spelare som måste tampas med dem i var och varannan match. 01/04 Var ett stort problem långt innan det blev F2P. Det gjorde saken bara värre. Fanns sån enorm mängd låg-pris nycklar (grey-market väldigt ofta) ute så. Men ja, tyvärr är gratis-spel ofta väldigt utsatta då det är så otroligt enkelt för de som vill fuska... 01/04 Ständigt problem med gratisspel. Samma sak hände med CS:GO så fort det blev FTP. 01/04