Inget No Russian på PS4 i Ryssland.

Efter idel tissel och tassel avslöjades – och släpptes!Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered Campaign igår, men bara till Playstation 4. Pc- och Xbox-spelarna får snällt vänta till 30 april.

Det är dock inte ute till Playstation 4 överallt. Playstation Russia har fattat beslutet att inte släppa remastern i Ryssland. Det blir således inget No Russian, eller något annat kampanjuppdrag, på ryska PS4-konsoler. I en översatt tweet från Call of Duty Russia (via Eurogamer) läser vi:

Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered is a completely fictional 2009 campaign, recreated in HD quality. SIE decided not to sell the game in the Russian PS Store. We look forward to the release of the game in digital form for the PC on Battle.net and on Xbox consoles.

Således kommer spelet släppas digitalt på pc och Xbox One. Inga skäl anges för PS4-frånvaron, men att det har att göra med det mycket omtalade No Russian-uppdrag är en rejäl lågoddsare.

Skicka en rättelse
Kunde inte riktigt släppa den här grejen så kollade upp nyligen och insåg att jag blandade ihop det med "highway of Death" där USA påstås att ha begått krigsbrott i verkligheten, men i COD så är det ryssarna som utför krigsbrottet. https://www.eurogamer... 02/04 Jag som inte är insatt måste gissa varför, utan ironi. Det blev antytt i ett svar här och var inte långsökt men det skulle också kunna varit av lite olika anledningar. 02/04 Tweeten kommer ju från CallodfDutyrussia, de har inget att göra med att Sony valde att inte släppa speleT på PS-store, däremot ser de ju framemot att spelet släpps digitalt på PC och Xbox. Som de skriver... 02/04 Det är ett kontroversiellt uppdrag som går ut på att massmörda civila. Vad hade reaktionerna blivit om man hade ett uppdrag där man går in i en skola i USA och börjar spraya? Eller i en moské, synagoga eller kyrka? Uppenbart är det ett känsligt ämne så... 02/04 Bor man i södra Sverige är Sant Petersburg närmare än Luleå. Jag som bor i Malmö har närmare fågelvägen till Kaliningrad än till Stockholm. Så ja verkligen skrämmande. 02/04 KINA BAJS BAJS KINA KISS-KINA NI ÄR FISPRUTTAR SOM ÄR TÖNTIGA ... Come get me https://i.dailymail.co.uk/i/pix/2013/05/11/article-2323081-19BABFEC000005DC-826_638x458.jpg 02/04 Haha, va? Den är fiktionell, ja.. Var det därför ni bestämde er för att inte släppa det, eller vad? 02/04 Nu har jag inte spelat spelet men vill minnas att uppdraget är baserat på ett verkligt scenario (fast de säger att det inte är så) men förövarna är utbytta till ryssar. Kommer jag ihåg rätt eller blandar jag ihop saker och ting? 01/04 Hmmm kanske för amerikaner aldrig porträtteras som det stora hotet dem är. https://youtu.be/SsKbHXWxNeY Kan förstå ryssarna blir less. Trump har ju inte på något vis visat sig bättre än putin om man säger så o ser man till trumps väljar bas styrs jag... 01/04 Undra om kommentarerna här skulle se likadana ut om spelet var svenskfobiskt. 01/04