5 procent av ingame-försäljningen ges bort.

Rockstar Games skänker delar av intäkterna från GTA Online och Red Dead Online till stöd för företag och organisationer som drabbats av coronaepidemin. Man tänker ge 5 procent av de pengar man får in från spelarnas ingame-köp "till lokala grupper och företag som kämpar med effekterna av covid-19", skriver man.

Starting April 1st and continuing through the end of May, 5% of our revenue from purchases in our online games, GTA Online and Red Dead Online, will be donated to COVID-19 relief efforts. These funds will be used to help local communities and businesses struggling with the impacts of COVID-19, both directly and by supporting some of the amazing organizations who are on the ground helping those affected by this crisis.

GTA V:s onlinedel har dragit in stora summor genom åren, så förhoppningsvis kommer det med Red Dead Redemption 2:s yngre motsvarighet skrapa ihop en rejäl slant till de som drabbats av pandemin.

Skicka en rättelse
Meningslöst vet jag inte. Washington University som står bakom Folding@home gick ju trots allt bara +554,962,000 USD i vinst förra året. Då har jag inte räknat in de där +13 674 000 000 USD de fick i sponsorpengar och federala bidrag. Så ditt bidrag är... 16/04 Okej! Det var det jag undrade liksom, om pengar kunde göra någon väsentlig skillnad eller inte, men då vet jag :) Har ingen aning om hur forskarbranschen ser ut Jag menar, jag sitter hemma med "Folding @ home" och hoppas på att jag bland alla andra tuse... 16/04 Fast det fungerar ju inte riktigt så eftersom du har en flaskhals inbyggt i systemet – du har en begränsat andel experter som kan ta fram ett vaccin. Dessa forskar redan på full fart, har allt de behöver, får allt de behöver och någon av dem kommer att... 16/04 @hannes.theorell: Nej inte pandemin i sig, men alltså sökandet efter vaccin och distributionen av den Ja alltså jag menade alltså om alla länder hade gått samman med stor del av sin ekonomi till forskningen, hade det då gått avsevärt mycket snabbare att... 16/04 Väl talat, det är ju aningen dystopiskt och hopplöst. Man får njuta av de lilla bara. Ha en bra kväll! 02/04 Sprit https://thumbs.gfycat.com/GentleScaryGar-max-1mb.gif 02/04 Ja det är det, i det här fallet finns det ju ingen form av motslag mot vederbörande eftersom det dom gjorde inte var olagligt. Men ja det är ju intressant att peka på ett genomsyrande problem i hela världspolitiken och hur mega corps har mer makt än län... 02/04 Småpotatis eller inte, de är fortfarande en del av problemet, som gör mer skada än nytta. Skit ska skit få och för att återgå till det du sa från första början så tycker jag inte denna falska givmildhet är "snällt av dom". Det här är inget annat glorifi... 02/04 Hahahhahahahah vänta måste ta andan Hahahahahahaha! 5%!? det menas att dom tjänar bara mer på det för dom gör för nötter kommer köpa mer bara för dom tänker oh 5% detta är så äckligt att jag blir förbannad! dom använder corona för att tjäna mer pengar... 02/04 Det är systemet vi lever i och det kommer inte förändras förrän hela planeten sätter sig emot det som helhet. Därför anser jag att rockstars lilla smit är småpotatis och att man inte kan göra något emot lobbyism i sin helhet utan att bli lönnmördad. 02/04