Soelmässor, sport, konserter, kollektivtrafik – nästan allt vi gör gemensamt i större grupper har drabbats av coronapandemin. Det väcker förstås oro för hur det ska gå med Xbox Series X och Playstation 5 – hinner de verkligen bli färdiga till slutet av året som planerat?

Det är förstås omöjligt att säga med säkerhet, men Xbox-chefen Phil Spencer är positiv just nu. I en lång videointervju av IGN, summerad av VG247.com, säger han att han i nuläget inte ser några direkta hinder för Microsofts planering. Men han understryker noga att personalens säkerhet är viktigast, och att läget snabbt kan förändras.

We have nothing right now that says we’re not gonna make the dates that we’ve been planning, but I’ll also say that’s kind of real-time stuff and I am gonna put the safety and security of the teams at the top, along with a quality product.

Konsolen tillverkas till betydande del av företag i Kina, som ju drabbades först och hårt av coronapandemin. Men där verkar fabrikerna börja komma igång så smått igen, säger Spencer.

We can see in the factories and stuff we’re starting to get things back from them and that’s working for us.

Playstation 5-lägret är inne på samma linje som Spencer. Häromdagen sa man ungefär samma sak: att det i nuläget inte finns några konkreta hinder för att släppa PS5:an i slutet av 2020.