Spelbranschen sluter upp i kampen mot pandemin.

Sony har skapat en fond där man bidrar med 100 miljoner dollar (1 miljard kronor) för att hjälpa de som drabbats av coronaviruset, däribland underhållningsbranschen (där ju spel ingår).

Pengarna ska hjälpa till på tre områden: till de som hjälper till "i frontlinjen" för att hindra spridningen, för att hjälpa barn som missar utbildning och till stöd för de som drabbats av neddragningar i underhållningsbranschen. 10 miljoner dollar avsätts till flera medicinska organisationer, till exempel Läkare utan gränser, FN:s banrfond (Unicef) och WHO:s COVID-19 Solidarity Response Fund.

Sony är långtifrån ensamma om att ge pengar till coronans offer. En rad andra aktörer i spelbranschen har på olika sätt bidragit, skriver Games Industry i en flera gånger uppdaterad artikel, däribland CD Projekt, svenska Paradox, Rockstar/2K, Twitch och Humble.

Sedan coronaviruset började dyka upp på nyhetsplats i januari har mängder av spelföretag och evenemang drabbats. Mässor har ställts in eller skjutits fram, spel försenats och personal uppmanats att jobba hemifrån. Några exempel: E3, GDC, Dreamhack, Dustin Expo, Bafta, Epics Unreal-festival, Fallout 76: Wastelanders, Netflix-serien The Witcher, Wasteland 3 och The Outer Worlds till Switch (båda sista försenade).

Skicka en rättelse
Håller med dig. För jävligt med alla giriga bolag som utnyttjar systemet. Men jag tycker också att det är för jävligt att det finns ett system som går att utnyttja. Jag tycker att politiker (som många själva för övrigt verkar ha svårt att inte utnyttja... 03/04 @Sapiens: Tror de flesta som skänker pengar har en baktanke, om det så är för att lätta på samvetet eller för att marknadsföra.. Faktum kvarstår att Sony faktiskt skänkt 1 miljard. Då skiter jag i deras syfte, för det gör nytta i vilket fall. 03/04 Min poäng är att detta är inget annat än falsk givmildhet, marknadsföringjippo för att öka deras vinster och förbättra deras image. Under tiden det finns underfinansierade sjukhus och bristande samhällsskydd, har vi samtidigt storbolag som lever gott... 03/04 Ja, sen har du resten av tech jättarna.... https://fortune.com/2019/12/06/big-tech-taxes-google-facebook-amazon-apple-netflix-microsoft/ Så visst denna artikel handlar om Sony, men det verkar knappast vara något ovanligt i teknikbranschen. Jag är positi... 03/04 Ok så ska alla tacka nej till pengarna för att Sony, Sega och WarnerMedia utnyttjar skatteregler i Storbritannien? Eller vad är din poäng? 03/04 Ja, det här är jun något som i stort sett ingen har upplevt tidigare. Forskningen och drabbade branscher behöver naturligtvis all hjälp de kan få. 03/04 Googla "Sony tax evasion" och första som kom upp är bara ett halvår gammalt... https://www.theguardian.com/games/2019/oct/02/revealed-global-video-games-giants-avoiding-millions-in-uk-tax-sony-sega "Sony, the owner of PlayStation, claimed almost £30m."... 03/04 ja det är sjukt vad alla drabbas världen över.. när spel försenas pga viruset så är det rätt så illa.. 03/04 All form av hjälp är såklart bra. Det känns som att denna pandemi är ett stort ekonomiskt svart hål (förutom för några få branscher). 02/04 Trevligt initiativ. 02/04