Neil Druckmann har intervjuats angående förseningen.

Det slog ned som en bomb i Playstation-lägret: "The Last of Us II försenas på obestämd tid". Vissa kanske befarar att det rör sig om en längre försening, men game director Neil Druckmann har i en intervju med Playstation Blogcast försäkrat att de vill släppa spelet så snart de bara kan.

Just nu tittar vi på alla typer av alternativ. Vilket är det bästa sättet att få ut det till alla våra fans så snart som möjligt? Det kommer ta tid för oss att skifta och komma underfund med saker och ting, och även att se hur världen ser ut – saker förändras från dag till dag.

Angående ett digitalt släpp säger han att de inte har bestämt sig än eftersom man oroar sig över att en stor del av världen kanske inte har internetinfrastrukturen som krävs för att ladda ned spelet. Dessa länder förlitar sig istället på fysiska exemplar, och det skulle inte vara rättvist om de blev utan.

Han kommenterar även vissa fans begäran att släppa det demo man visat upp på olika mässor, och förklarar att demot ifråga i princip var en fullständig version av spelet, och att man skulle behöva lägga ned massor av tid på att göra det helt fristående om det skulle släppas till allmänheten.

Skicka en rättelse
Ren skit snack att det har med "infrastruktur" eller nåt sånt skit att göra med, bara släpp det på playstation store, jag köper allt där ändå, dom flesta köper inte hårdkopia längre... SÅ allt det här är REN BULLSHIT! BOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO 06/04 Om de inte kan göra promotion ordentligt som ett spel av denna storleken behöver. Så är det ganska förståeligt att de väntar. Risken är att det kommer en massa andra saker ivägen och spelet faller i glömska. Alla speltillverkare har säkert en roadmap... 06/04 Tycker inte det är fel om de försenar spelet om det tror att vinsten kommer att påverkas, det är ju en bizniz trots allt. Sen kan det ju vara logistik inblandat med personal som jobbar hemma, tillverkning etc.. 05/04 Ni kan ju inte jämföra pc marknaden med konsol marknaden. PC marknaden har ju länge varit digitalt där konsol har alltid varit båda. Att helt plötsligt plocka bort fysiska mediet och endast släppa digitalt är ett ganska stort beslut. Det är som att säga... 05/04 Enligt rykten så är det Sony som skjutit upp releasen. De räknar med att 60% av inkomsten kommer ifrån fysisk speldisk. Det är mest troligt för mig att det är en ekonomisk fråga och inget annat. Utvecklaren har dock riktigt mörka anklagelser när det gäl... 05/04 Alltså, dom vill ju ha ett fett släpp, till _alla_ samtidigt om det går. Detta är ju inget Bannerlords som är ett PC-managementspel i early access liksom. Spelet är säkert klart, sedan hände corona, då blev det fel i planeringen. 05/04 Det släpps absolut till Playstation 5, men att de skulle hoppa över PS4 tror jag inte en sekund. 05/04 Lite skillnad på en halvljummen remake och Sonys kanske största spel genom tiderna dock;). Nej vad vet jag. Jag försvarar inte beslutet men har inga problem med det heller. Tycker dock att folk överanalyserar det mesta lite väl ofta nu för tiden. 05/04 Jag hoppas att dom väntar tills ps5an kommer och släpper till båda samtidigt. Blir ett perfekt spel att köpa till ps5an. Men vet inte om jag kan vänta på den versionen om spelet kommer snart. Ok bra för alla som är hemma nu i sommar/vår att få det snart... 05/04 De kommer ha det som lanseringstitel, självklart. Det har nog Sony velat i många år. Hypen hänger kvar utan att de behöver släppa spelet. Covid19-snacket är säkert bara en dålig ursäkt till att vänta på konsollanseringen. Det var väl 4 år sedan de utann... 05/04