I början av februari ställde vi frågan till er läsare om hur mycket nästa generations konsoler får kosta och medan 22 % var villiga att betala upp till 6 000 kr gick smärtgränsen för 41 % vid 5 000 kr. Och medan Microsoft har avslöjat väldigt mycket om Xbox Series X är prislappen fortfarande okänd. Phil Spencer, intervjuad av IGN, säger sig dock vara fullt medveten om hur diskussionerna går på nätet och att de måste leverera värde för pengarna.

Han inleder med att prata om att det är väldigt många faktorer som avgör priset, inte minst den rådande situationen i världen där många riskerar att förlora jobbet. De kommer att satsa hårt, i alla fall i USA, på samma upplägg som mobilbranschen kört med i årtionden, där du får såväl hårdvara och tjänster såsom Gamepass och Xbox Live för en fast månadskostnad. Detta har man gjort även med denna generation, dock inte i Sverige.

Han säger också att man historiskt sett har sålt konsoler med förlust för att sedan tjäna igen de pengarna på spel- och tjänster men det betyder inte att man kommer göra likadant denna gång. Spencer säger sig ha stort stöd för från moderbolaget Microsoft vad det gäller prissättning och att inget är spikat än. Han konstaterar samtidigt att "gaming är en lyx" men att många ser det som en långsiktig investering kontra exempelvis att hyra en film.