Xbox-bossen förklarar hur de resonerar med prissättningen på Xbox Series X.

I början av februari ställde vi frågan till er läsare om hur mycket nästa generations konsoler får kosta och medan 22 % var villiga att betala upp till 6 000 kr gick smärtgränsen för 41 % vid 5 000 kr. Och medan Microsoft har avslöjat väldigt mycket om Xbox Series X är prislappen fortfarande okänd. Phil Spencer, intervjuad av IGN, säger sig dock vara fullt medveten om hur diskussionerna går på nätet och att de måste leverera värde för pengarna.

Han inleder med att prata om att det är väldigt många faktorer som avgör priset, inte minst den rådande situationen i världen där många riskerar att förlora jobbet. De kommer att satsa hårt, i alla fall i USA, på samma upplägg som mobilbranschen kört med i årtionden, där du får såväl hårdvara och tjänster såsom Gamepass och Xbox Live för en fast månadskostnad. Detta har man gjort även med denna generation, dock inte i Sverige.

Han säger också att man historiskt sett har sålt konsoler med förlust för att sedan tjäna igen de pengarna på spel- och tjänster men det betyder inte att man kommer göra likadant denna gång. Spencer säger sig ha stort stöd för från moderbolaget Microsoft vad det gäller prissättning och att inget är spikat än. Han konstaterar samtidigt att "gaming är en lyx" men att många ser det som en långsiktig investering kontra exempelvis att hyra en film.

Skicka en rättelse
Ditt problem med avkomma kommer nog kvarstå även fast du blir av med laddningstider haha. 16/04 Ja, det är väldigt behändigt, men det är inte vad diskussionen handlade om. 08/04 "bara" :D Man är på olika platser i livet, om jag får en konsol jag kan börja spela på lika snabbt som det tar för tvn att tändas upp skulle jag nog spela 10 gånger mer än jag gör idag. Som småbarnsförälder blir man vad vid att aldrig ha mer än 10-15... 08/04 Skrev inte att de inte kommer att använda det. Men det finns inte assets i dagens läge som behöver det. Det kallas futureproofing, de här konsollerna kommer ju att finnas på marknaden ett bra tag. Hur PC löser det återstår att se. Det rör sig fortfarand... 08/04 Är benägen att hålla med. Helt sjukt att så många betalar 10,000+ kr för att pensionera sin iPhone 8 och köpa senaste modell sen fortsätta använda Messenger och Instagram. Men batteritiden började väl bli halvers, vad vet jag? (Ja jag vet att många ocks... 08/04 @dTexN: De flesta som klirrar en lur för 10 papp uppåt behåller den längre än 2år, snarare 3-5år innan byte då de håller längre idag än då. 24mån var för 5-10år sen när premium segmentet "flaggskeppen" låg runt 5-6papp i inköp. Köpte en ny lur varje år... 08/04 @necrolock: knapp telefoner räknas inte 2020 min vän eller kina kopier för den delen. Så Bitta har rätt normal pris sättning är mellan 7-12k. Premium segmentet. 08/04 Här är en video på ett PC exklusivt lir (herpaderp "PC är flaskhalsen" derpderp), som förklarar lite vad man kan förvänta sig av nextgen konsoler... http://www.youtube.com/watch?v=OngP6uEfQoE&t=3m0s (3:00-4:00) Hur det väl ser ut när fler sådana här spe... 08/04 Var väl den inställningen Sony hade med PlayStation 3, gick ju sådär inledningsvis (även om man gick om mot slutet). 07/04 Sony har ju också redan visat exempel på när det kommer användas under Cernys presentation och med Spider-man demot. Microsoft kommer också utnyttja deras SSD som en typ av RAM minne: "That starts with the "Xbox Velocity Architecture," which Microsoft... 07/04