I början av året hävdade vana Resident Evil-källan Aestheticgamer att Capcom rebootat Resident Evil 8-utvecklingen och att spelet var "åratal bort". Men nu har det svängt. Förra veckan talade han om ett nytt Resident Evil under 2021 och "den största förändringen i serien någonsin".

Aestheticgamer, eller Ryan, hävdar att det här spelet är Resident Evil 8, men att det från början var tänkt som ett tredje spel i subserien Revelations. Capcom och speltestare ska dock ha blivit eld och lågor, vilket gjorde att spelet uppgraderas till Resident Evil 8. Ryan sammanfattar i en tweet:

Resident Evil 2021 is Resident Evil 8, but it wasn't always RE8. During most of its development it existed as Revelations 3.

Medveten om att han tidigare hävdat att spelet var "åratal bort" förklarar Ryan att det här Resident Evil 8 inte är samma Resident Evil 8 som nämnts tidigare. Jo, det låter snurrigt. Capcom ville inte ha ett för stort gap mellan sjuan och åttan, så därför valde man att göra så här.

Kanske är det... Resident Evil 9 som är "åratal bort"? Nåväl, vi får väl se. Allt ska tas med en nypa salt men Ryan hävdar att förstapersonsperspektivet är tillbaka och att "hallucinationer, ockultism och galenskap" är tydliga teman i skräckspelet. Spelet ska släppas både till current- och nextgen.

Inte kristallklart, men Resident Evil 3-remaken är betydligt mer rakt på sak, och ute nu.