Rykteskarusellen snurrar vidare.

I början av året hävdade vana Resident Evil-källan Aestheticgamer att Capcom rebootat Resident Evil 8-utvecklingen och att spelet var "åratal bort". Men nu har det svängt. Förra veckan talade han om ett nytt Resident Evil under 2021 och "den största förändringen i serien någonsin".

Aestheticgamer, eller Ryan, hävdar att det här spelet är Resident Evil 8, men att det från början var tänkt som ett tredje spel i subserien Revelations. Capcom och speltestare ska dock ha blivit eld och lågor, vilket gjorde att spelet uppgraderas till Resident Evil 8. Ryan sammanfattar i en tweet:

Resident Evil 2021 is Resident Evil 8, but it wasn't always RE8. During most of its development it existed as Revelations 3.

Medveten om att han tidigare hävdat att spelet var "åratal bort" förklarar Ryan att det här Resident Evil 8 inte är samma Resident Evil 8 som nämnts tidigare. Jo, det låter snurrigt. Capcom ville inte ha ett för stort gap mellan sjuan och åttan, så därför valde man att göra så här.

Kanske är det... Resident Evil 9 som är "åratal bort"? Nåväl, vi får väl se. Allt ska tas med en nypa salt men Ryan hävdar att förstapersonsperspektivet är tillbaka och att "hallucinationer, ockultism och galenskap" är tydliga teman i skräckspelet. Spelet ska släppas både till current- och nextgen.

Inte kristallklart, men Resident Evil 3-remaken är betydligt mer rakt på sak, och ute nu.

Skicka en rättelse
Jag förstår verkligen inte varför förstaperson var en såpass stor deal breaker för vissa. Jag tycker om båda formaten men även om 7:an utspelade sig i första person (vilket jag tycker funkade riktigt bra i samband med "haunted house"-vibben spelet gick... 07/04 Tråkigt, enda anledningen till att jag skippade RE8 var just first person.... Vill jag spela meningslöst frist person läge finns Doom, BF, COD..... Men att ta bort 3rd person som var en av grundstenarna till RE var ett stort misstag. 07/04 Jag skulle vilja ha ett Resident Evil spel med riktigt bra multiplayer av något slag. 06/04 Jag tillhör en extremt liten minoritet här, men serien gick raskt utför redan efter första spelet. De har aldrig lyckats få samma känsla efter det. Hoppas givetvis att nästa spel blir bra, men jag är skeptisk. 06/04 Hade velat ha som COD serien där två team utvecklar serien och då kan ett team utveckla ett first person spel som är mer skräck och det andra släpper ett third person som är lite mer action betonat. Gillar remaksen skarpt men är kul med lite mer skräck. 06/04 Hell to the NO. Fasta kameravinklar får stanna i 90-talet. :) 06/04 Nice om det är förstaperson. Blir inte alls lika nervig när jag lirar skräck i tredjeperson - känslan blir mer filmstuket då att det är någon annan som drabbas och inte en själv, så att säga. 06/04 Vill man lansera även detta med VR-stöd så är väl förstaperson ganska naturligt. 06/04 Du menar väl ändå tre olika serier. Den vanliga kör fasta kamera vinklar, den andra kör tredje person och den tredje kör första person. Sen får vi inte heller glömma arcade shooter vyn...... :) 06/04 Vill ha som RE5 riktigt kul Coop. 06/04