Det bästa Final Fantasy-spelet på år och dag?

Även om flera av oss redan hunnit påbörja Final Fantasy VII Remake-resan var det idag som recensionerna släpptes. En remake som var "värd väntan" konstaterade FZ:s Andreas Eklöv när han satte fyra av fem i sin färska recension. Det är många som stämmer in i hyllningskören.

Opencritic har sammanställt 65 recensioner och kommit fram till snittet 88. Det är förstås högt, men det finns en rad titlar som fått bättre snitt under 2020: Half-Life: Alyx (92), Animal Crossing: New Horizons (91), Dreams (90), Ori and the Will of the Wisps (90) och Doom Eternal (89).

Värst av alla är ett annat jrpg; Persona 5 Royal med svindlande 95.

Bland några av betygen hittar vi Eurogamer (rekommenderas), Gamespot (10 av 10), EGM (3 av 5), Game Informer (8,75 av 10) och US Gamer (3,5 av 5). Lite blandat, men mestadels finfina betyg. Vi ska samtidigt komma ihåg att Final Fantasy VII Remake bara är första delen. Andreas Eklöv:

Trots mina invändningar är det en fantastiskt bra saga som lär fånga in nya fantaster och få oss gamla rävar att börja räkna dagarna till att vi får ta del av berättelsens fortsättning, när den nu dyker upp.

Skicka en rättelse
Tidigare fnös jag åt den jämförelsen, men den är faktiskt ganska klockren. Ibland känns det tyvärr verkligen som att Square kokar soppa på en spik och bygger ut ett parti som i originalet tar en kvart till att här ta flera timmar. Ibland är det häftigt... 12/04 Lirar det nu på ps4'an,gillar det starkt! Är nyfiken på speltiden :) Lirade om ff7 på PC 2014, efter 90h så är jag vid de sista boss fhigterna. Å då "hittar" jag i spelet. När jag körde det på psx så kunde man yra runt i dagar/veckor innan man visste... 12/04 Det här känns som filmserien American Ninja med 5 långfilmer. Visst vill man se alla på ett bräde, men dom fungerar var för sig för den som orkar vänta. 08/04 Jag hoppas dom gör 3-4 delar jag vill dra ut på spelet i evigheter <3 och så lär det ju bli också. 08/04 @uberpwnage2.0: Helt sant 3 filmer på 1 book var lite overkill. Men som sagt personligen kunde ju det varigt 1 spel fast det hadde nog blivigt satans stort är inte denna del redan på 100GB ? Jag förstår lite men tyckte det bara var lite onödigt dela det... 07/04 @Duke_Gamer: Något jag kom på nu från ingenstans, du kan likna det mer med Hobbit. Tre filmer av en liten bok. Samma grej egentligen. De tar något mindre och gör något mycket, mycket större utav det. Givetvis blev det ju som det blev med Hobbit-filmerna... 07/04 Final Fantasy VII är ett ganska mycket mer omfattande spel än Resident Evil 2. Både i original och remake. Din jämförelse haltar betänkligt. 07/04 Igen, du fattar inte. Givetvis är huvudstoryn något vi känner igen. Det är en remake (Ingen har sagt något annat). Det jag menar med mitt exempel är att de har lagt till i storyn och gjort det här första spelet i remake-serien ett helt AAA-spel. De andr... 07/04 Ja fast det är en jävla skillnad med Mass effect 1-3 och Lord of the rings 1-3 att det var helt nya filmer och spel med fortsättning uppföljare så kallat och inte att dom tar 1 spel/1 film och delar den i 3 delar utan dom skapa uppföljare och vem sa vi... 07/04 Näe det är inte hela FF7, men spelet har fått tillräckligt med innehåll så det blir ett "helt spel". Ingen har någonsin sagt att det är hela gamla FF7, det är det inte. Och det är ju klart det är ett nytt spel. En remake är ett nytt spel, helst denna... 07/04