Även om flera av oss redan hunnit påbörja Final Fantasy VII Remake-resan var det idag som recensionerna släpptes. En remake som var "värd väntan" konstaterade FZ:s Andreas Eklöv när han satte fyra av fem i sin färska recension. Det är många som stämmer in i hyllningskören.

Opencritic har sammanställt 65 recensioner och kommit fram till snittet 88. Det är förstås högt, men det finns en rad titlar som fått bättre snitt under 2020: Half-Life: Alyx (92), Animal Crossing: New Horizons (91), Dreams (90), Ori and the Will of the Wisps (90) och Doom Eternal (89).

Värst av alla är ett annat jrpg; Persona 5 Royal med svindlande 95.

Bland några av betygen hittar vi Eurogamer (rekommenderas), Gamespot (10 av 10), EGM (3 av 5), Game Informer (8,75 av 10) och US Gamer (3,5 av 5). Lite blandat, men mestadels finfina betyg. Vi ska samtidigt komma ihåg att Final Fantasy VII Remake bara är första delen. Andreas Eklöv:

Trots mina invändningar är det en fantastiskt bra saga som lär fånga in nya fantaster och få oss gamla rävar att börja räkna dagarna till att vi får ta del av berättelsens fortsättning, när den nu dyker upp.