Förra årets allra bästa spel enligt fz-redaktionen, och årets andra bästa enligt FZ:s besökare, kommer snart få avnjutas av ännu fler. Det är nu klart att makalöst kaxiga rollspelet Disco Elysium kommer att portas till Nintendos Switch.

Det är i en intervju med BBC:s podcast Game On som utvecklarna ZA/UM, representerade av Aleksander Rostov och Helen Hindpere, ger det glädjande beskedet:

“This interview is, at this very moment, interrupting me from writing up design documentation for the user interface and input systems for the Switch port," säger Rostov i podden. Portningen kommer inledas inom kort.

Portning till PS4 och Xbox One är redan igång, men medan ni väntar på att få spela ett helt unikt spel till just er plattform, ta en titt på när vi tog oss igenom de första scenerna i spelet. Och läs recensionen.

"Det kom som ett yrväder en oktoberdag och hade en gräll, talande 70-talsslips om halsen. Slipsen pratade, och ledde i vissa fall till en alltför tidig död.

Disco Elysium är det lilla, stora spelet från en liten, stor studio som gör allt rätt, utan att följa några mallar eller manualer. Det går sin alldeles egna, säregna väg, och bjuder in oss till en rollspelsresa så hisnande vacker och absurd att även det djupt tragiska, alkoholiserade missfostret till huvudperson blir något tilldragande."