Heter alltså inte Dualshock 5.

Det tog sin modiga stund, men till slut har Sony visat den första hårdvaran från Playstation 5 – handkontrollen. Namnet blir... inte Dualshock 5, utan istället det nya men snarlika Dualsense.

Dualsense säger hej!

Dualsense har inbyggd mikrofon, och därför en mute-knapp (under PS-knappen nertill i mitten). Men givetvis funkar headset också.

Kontrollen har i stort samma funktioner som PS4-kontrollen Dualshock 4, inklusive touch-kontrollen och share-knappen (fast den byter namn till "Create"). Nytt är haptisk feedback, alltså skak som är mer finkänsligt än dagens skakfunktioner. Triggerknapparna (L2, R2) blir "adaptive triggers", de får programmerbart motstånd som låter utvecklare ge olika känsla i dem beroende på vad man gör. Det parat med haptisk feedback kan bli en intressant kombination, till exempel för att förmedla olika känsla när du kör bil på stökigt underlag eller väljer att stoppa motståndarens kulor med huvudet.

Det verkar bli usb type c-laddning.

Kontrollen får inbyggd mikrofon, och en ny mute-knapp under PS-loggan nertill i mitten. Som du ser på bilderna blir den tvåfärgad – helt nytt för en Playstation-kontroll av standardmodell, som alltid varit enfärgade. Ljusrampen har flyttats från framsidan till båda sidorna av touch-panelen, och hela kontrollen har fått en lite rundad ovansida, och verkar ha blivit aningen högre på höjden än de tidigare modellerna. Och bilden som visar baksidan antyder att det blir usb type c-laddning. Vilket väl känns helt rimligt.

Playstation 5 ska släppas i årets slut. Med de flesta events inställda eller framflyttade på grund av coronaepidemin vet vi inte när vi får lägga vantarna på den, men förhoppningsvis innan PS5:an släpps. Var så säker på att vi då kommer berätta hur den känns!

Källa: Playstation-bloggen.

Skicka en rättelse
Den ser helt okej ut 07/05 :D https://cdn3.volusion.com/7aztx.j6veq/v/vspfiles/photos/HT2399-2.jpg?v-cache=1452778146 12/04 Supersnygg design. Snygga färger och läckrer form! Ser ut som en robot/android, påminner om Detroit become human. 👍 12/04 Rätt enkelt att få tillbaka den vita färgen på dina produkter med väteperoxid. Har inte gjort det själv men en kollega renoverar gamla konsoler och använder just detta för att få dom att se nya ut. Kanske redan någon som gett dig detta tipset men orkar... 11/04 Den har de väl redan visat?oO Jag gillar väl inte färgvalet riktigt heller men vad tusan, det kommer fler. Tycker definitivt det ser ut som en förbättring. De mest högljudda klagomålen jag läst och hört om Sonys kontroller är ju att de inte är lika skön... 11/04 Det är tamefan den snyggaste kontrollen hittills. Inte för att jag bryr mig, men ändå.... 10/04 https://i.imgur.com/um2tXbh.jpg 09/04 ...sen tror jag att jag kommer att störa mig på att de har separerat X-O-knapparna med större avstånd jämfört med dagens kontroll, men det kanske bara är en synvilla. 09/04 Alltså på riktigt, den här kontrollen är en enorm besvikelse utseendemässigt, faktiskt något av det fulaste jag sett inom handkontroller. Ser ut som en billig tredjepartskopia från typ Mad Catz helt utan stil, klass, finess eller identitet i utseendet.... 09/04 Fulaste kontrollern jag sett. Förstår mig inte på Sony. När Xbone först visades, följt av PS4, gjorde Sony allt rätt. Dom gjorde samma som Xbone men x10 på precis varje punkt. Smart och dom vann konsollkriget redan dag 1. Men vad är det här? Ska bli int... 09/04