Sommarens E3-mässa ställdes in förra månaden på grund av coronakrisen. När beskedet kom sa arrangören ESA att man övervägde någon form av digitalt event i juni istället, men nu kommer beskedet att inte heller det blir av. Det säger man i ett uttalande till IGN:

Med tanke på de störningar covid-19-pandemin orsakat kommer vi inte presentera ett E3 2020 online-event i juni. Istället kommer vi arbeta med utställare för att främja och visa upp enskilda företags tillkännagivanden, inklusive på www.e3expo.com, de kommande månaderna. Vi ser fram emot att föra vår bransch och vår community närmare varandra under 2021 för att presentera ett nytänkande E3 som kommer lyfta fram nya möjligheter och underhålla vår publik.

Som synes planeras redan för E3 2021. Och även om det inte sägs i citatet ovan så är datumet redan spikat – den 15-17 juni 2021 gör man ett nytt försök, har man upplyst utställare om, skriver Games Industry.

IGN gick nyligen ut med att man arrangerar online-eventet Summer of George Gaming, där företag som 2K, Square Enix, Bandai, Google Stadia, Devolver och Sega får möjlighet att visa spelgrejer. Men varken Microsoft eller Sony har sagt att de ska medverka, och med varsin ny konsol på gång får de betraktas som överlägset intressantast i år. Vi kan nog räkna med att de arrangerar sina egna live-shower för Xbox Series X och Playstation 5 under året.