Men "vad försiggår" med texturpoppandet?

"Vackert, men inte utan brister", är Digital Foundrys summering när de gör en teknisk recension av hyperaktuella Final Fantasy VII Remake. De konstaterar 1620p för PS4 Pro, och 1080p, med mestadels stabila 30 fps. Precis som Andreas Eklöv gjorde i sin färska FZ-recension konstaterar Digital Foundry då och då texturer av allt annat än god kvalitet. "Vad försiggår här?"

It's a beautiful game but it's not flawless. What's up with the texture popping and can an SSD brute force your way through the issues?

Remakesjuan har å andra sidan stora skor att fylla. Trots att FZ-läsarna nyligen konstaterade ytterligare två mästerverk i serien (sexan och nian) spelar helt klart sjuan i en egen liga.

Releasen av Final Fantasy VII Remake sker i teorin på fredag, men på grund av rådande coronakris beslutade Square Enix att skeppa spelet tidigare, för att i mesta möjliga mån säkerställa att alla åtminstone kunde spela vid release. Resultatet är att många fick spelet redan förra veckan.

Skicka en rättelse
Tack. Skönt, för jag är väldigt upphetsad på att spela ff 7 igen. Har medvetet hållt mig borta ifrån alla visuella nyheter om spelet för att inte se något. Demot undvek jag också. Beställde spelet på dag 1 announcement 8D 09/04 Demot rullade i stabila 30 fps, märkte iaf inte av några drops. Spelet ska ju vara låst till 30 fps både på original PS4:an och Pro:n. Om du endast har en 1080p-tv kommer kommer du inte märka nån skillnad mellan Pro och bas PS4:an då du endast får högre... 09/04 Jo alltså jag har spelet. Det bara väntar på hyllan hemma. Men om spelet är mycket bättre på PS4 pro så kanske det är bäst att inte peta på det ännu. Har ju bara vanilj original PS4. Iof har jag dock enbart 1080 på tvn. Är flytet godkänt på vanilj PS4? 09/04 Den är väldigt flexibel, men det är upp till utvecklarna att tweaka den till deras behov, därför det kan variera mellan unreal-spel. 09/04 Det är så vackert trots lite brister. Skulle tro att det inte finns något felfritt spel. Äntligen är man kär igen. 09/04 Det riktiga problemet är att striderna är hjärndöda och tråkiga. 09/04 Finns ett demo att testa om du känner dig osäker innan köp. Gillade demot skarpt, är dock fortfarande lite osäker på det här med att det inte är hela spelet man får på engång. 09/04 Loggade in här för första gången på typ 5 år för att berätta att spelet funkar prima på vanliga PS4. FPSEN är stabil och spelet ser bra ut. Det finns hickups här och där med popins på texturer etc men det stör inte mig alls (Är relativt kräsen med grafi... 09/04 Någon med den vanliga vanilj PS4 konsolen som kan uttala sig om detta spel? Är det stabilt att spela? Vad är sämst/bäst? 09/04 @eld: jo, jag vet VARFÖR det sker, det jag vill ha sagt är att vissa andra motorer har lite bättre/annan implementation av det, t.ex att dom först laddar in texturer som du har rakt i blickfånget och i närheten, och sedan streamar in resterande texturer... 09/04