Upplevelsen ska vara likadan, oavsett krysslåda.

Den som förväntar sig en helt ny, unik look och känsla när kommande Xbox Series X dras igång för första gången, lär bli besviken. Allt tyder på att den nya konsolen kommer att ärva sitt användargränssnitt från Xbox One.

Sajten The Verge skriver att gränssnittet förvisso kommer uppdateras och tweakas innan lanseringen, men något helt nytt blir det inte. Det finns såklart en stor fördel med detta - ingen behöver lära sig hur ett nytt interface fungerar, och manövreringen är densamma oavsett om du spelar på Series X eller One.

Xbox Series X ska släppas mot slutet av 2020. Kolla gärna in specifikationer och annat gott här.

Skicka en rättelse
Max 1 men helst 0 menar du ? ROFL 10/04 3?! Det borde vara max 1 imo. 10/04 @jehuty: kan inte annat än hålla med,, även på ps4 den är mycket mycket bättre 10/04 Nu har jag bara kört Xbox, kanske hade ett Playstation 3 ett tag(?).. I vilket fall som helst, jag kanske startar upp maskinen 10-20 gånger på ett år och blir lika förvirrad varenda gång. Ni som spelar varje dag tycker kanske det är simpelt, men för mån... 09/04 Mycket bättre flyt i Xboxens GUI jämfört med PS dito. För att inte tala om hur plottrig och seg storen är på PS (dom borde verkligen jobba på att designa om den). :'D Använder båda då jag har polare ifrån båda läger som man lirar med. Allt ifrån att sta... 09/04 UI:n är inte jättebra, saknar faktiskt "bladen" man hade från första åren på 360n ibland. Däremot tycker jag att PS3ans gamla sätt att behandla nedladdningar var rent horribelt, istället för att ladda ner och sen göra spelet spelbart direkt, var det ist... 09/04 Jo så är det ju självklart. Man vänjer sig vid det mesta. Men jag spelade mest på mitt Xbox 360 förra generationen. Hade PS3 och PC också men spelade utan tvekan mest på mitt 360. Och jag tycker att menyerna först blev bättre från hur dom såg ut precis... 09/04 Ja o 7år som ps3 så 14år. Switchen har gjort horisontellt jätte bra fast begränsat. Sonys är bara för enkel o lat eller vad man ska säga. Xbox var kladdig men helt anpassningsbar. Saknar dock på PS4 egna avatarer. Går de? Har inte lyckats iaf eller hitt... 09/04 Det var aldrig krångligt att hitta saker på Xbox One UI. Dessutom så är det "vanligt folk" som utvecklar hur det ser ut genom feedback. Jag har själv varit med på ett hörn med funktioner. Och det gick ganska så snabbt för Microsoft att implementera det. 09/04 Du har såklart en poäng här. Jag spelar ofta på min Xbox One och har ändå blivit lite förvirrad efter vissa förändringar. Samtidigt är Sonys motsvarighet, att knappt förändra något alls på sju år, inte heller så attraktiv. 09/04