CD Projekt sålde fler Geralt till datorer än något annat år.

Att CD Projekt fortfarande tror på ett septembersläpp för Cyberpunk 2077 var inte det enda som gömde sig i den 135 sidor långa ekonomiska rapporten de nyss släpptes. Bland annat får vi se statistik från The Witcher 3-försäljningen sedan lanseringen 2015 och vi kan konstatera att 2019 var ett rekordår för Geralt. Det var inte bara det näst bästa året för spelet sedan släppet, det var också året det såldes flest exemplar till pc. Drygt tre miljoner exemplar, närmare bestämt, med en total försäljning på cirka sju miljoner på alla plattformar.

De avslöjar även att Europa är den största marknaden för spelet, med 37,2 % av försäljningen, följst av Asien på 27,9 % och Nordamerika på 25,6 %. Tittar man fördelningen mellan fysiska och digitala exemplar kan vi konstatera att digitalt dominerat sedan 2016.

Skicka en rättelse
Kostar ju en spottstyver numera samt har man även gett bort det gratis några ggr + kommer med grafikkort och annat. Antar dessa siffror räknas in + att det finns en strategi med detta, är ju alltid bra att ha dessa siffror att skryta med även om försälj... 12/04 Att spelet säljer mer digitalt i längden har jag inte reflekterat över tidigare tror jag, men det är ju logiskt med tanke på att spelet bokstavligen oftast försvinner från butikshyllorna efter ett år. 11/04 bra spel säljer även utan DRM =D 10/04 Även om Witcher serien släpptes i december kan jag tänka mig att det ökat på försäljningen något. Innan släppet så snackades det ju mycket i media, reklam osv. 10/04 De ser det förmodligen ur ett amerikanskt perspektiv där retail fortfarande är starkt. Många har fortfarande för dåliga uppkopplingar eller uppkopplingar med megabyte-limit. De senaste åren har de dock kommit ikapp. 10/04 Har dem också fast för mig är det AMD (och guld) som bär, med råge. Kom in sent i CDPR men lär bli bra ändå, nytt ATH idag :) 10/04 För att utveckling och framsteg är vackert. 09/04 Kanske. Köpte själv det till PC vid release på GOG och i slutet av 2018 till PS4:an på rea. Så gjorde lite tvärtom mot vad graferna visar :) 09/04 Bra för miljön kanske eller slippa diskar som går sönder. Dock lite iffy med digitala tjänster som kan sluta fungera närsom. Bra med gog.com på det sättet, då har man åtminstone en chans att backa upp sitt spel. 09/04 Aktieportföljen. 09/04