Obsidian har dig i åtanke om åtta ben får det att krypa i kroppen på dig.

Är du extremt rädd för spindlar men sugen på att lira Obsidians kommande överlevnadsspel Grounded, där du i miniatyrform ska tackla alla faror i en gräsmatta? Inga problem, för via Twitter har utvecklaren meddelat att man kommer lägga till ett speciellt arachnofobi-läge just för spindelrädda personer. Exakt hur detta läge kommer se ut vet inte ens Obsidian än eftersom man fortfarande håller på att utföra efterforskningar. Man lovar dock att visa upp det så snart man kan.

Arachnofobi, eller spindelfobi, är en förhållandevis utbredd rädsla som påverkar många spelare, och i många fall leder den till att de helt enkelt tvingas hoppa över vissa spel. Ibland kommer det samlade spelsamfundet till undsättning genom att släppa moddar som tar bort de åttabenta krypen, såsom till Minecraft och The Elder Scrolls V: Skyrim. Men även spelutvecklare verkar som sagt ha fått upp ögonen för problemet, vilket vi till exempel såg i svenskutvecklade Satisfactory.

Skicka en rättelse
@eld: Förmodligen! Tack för dina argument. 12/04 Jag hade verkligen uppskattat det ifall liknande lösningar fanns för sådana som mig med trypofobi :D Nu har jag visserligen inte spelat ett spel som triggat det på länge, tack och lov. 12/04 Ah! då vet jag inte vad som gör den skillnaden för dig, kanske har du separerat verkligheten med spelen så mycket att det inte är samma sak längre, så som man hanterar våldsamma spel genom att inte likna med verkligheten längre? 12/04 @eld: Ja, det är precis så jag känner inför fåglar. 12/04 Att känna rädsla eller starkt obehag över något är väldigt jobbigt men inte en fobi. Vi pratar om att man gör precis allt för att undvika det man har fobi för, och scenariot där man får extrem panikångest, skakingar, börjar gråta osv om man utsätts för... 12/04 @eld: Nej så klart. Men jag som sagt, har själv ornitofobi, vilket gör att jag har en rädsla för fåglar och känner starkt obehag av både en fågel eller bara fjädrar. Men för mig att se en fågel i ett spel gör mig inte ett obehag alls. Tänk om alla spel... 12/04 En fobi handlar inte bara om att man är rädd för saker eller känner obehag. En fobi innebär i princip en helt orimlig känsla av skräck samt ångest, vilket gör att man gör nästan allt för att undvika saken. så på så sätt är det skillnad på att vara rädd... 12/04 Finns det något fobiläge mot den där osannolikt fula tummen? Får yrsel. 12/04 Det kan jag med absolut få, kittlande i magen efter ett hopp ut för ett stup! 😁 12/04 Alla har vi rädslor för olika ting, men det här är fan löjligt. Så dem som är höjdrädda ska få andra levlar i mirrors edge? Dem som är flygrädda får banor i battlefield utan flygplan då? Dem som är mörkrädda får ett "light up" läge i resident evil spele... 12/04