Ett av spelen som ska släppas samtidigt som Playstation 5 är looter-slashern Godfall, och det är lite extra anmärkningsvärt eftersom man inte planerar att släppa det till denna generations konsoler (men väl till PC). Hittills har vi fått hålla till godo med knapphändig information och lite läckt gameplay, men tack vare Official Playstation Magazine UK har vi lite mer kött på benen.

I artikeln påpekar de bland annat att spelet är skräddarsytt efter Playstation 5:s egenskaper och därför inte känns eller ser ut som något annat spel, bland annat tack vare ray tracing. Spelet kommer dock som sagt även till PC, där det är tidsexklusivt på Epic Games Store. När det kommer till spelmekaniken sägs det likna Monster Hunter: World och Dark Souls, så räkna med co-op, en hel del loot och strider som kräver bra timing om du vill göra maximal skada.

Spelvärlden har inspirerats av böcker som The Stormlight Archive av Brandon Sanderson, The First Law av Joe Abercrombie och Foundation-serien av Isaac Asimov, och är uppdelad i element som eld, vind och jord. I början av spelet väljer man en typ av rustning, eller valorplate, vilket bestämmer ens klass. Man ska dock kunna hitta ny rustning och skräddarsy sin karaktär under resans gång.