För runt ett år sedan stämde saxofonisten Leo Pellegrino Epic Games för att han ansåg att de stulit hans "likhet" när de använda hans karaktäristiska dans i Fortnite. Anledningen till att han valde att stämma för att de stulit hans likhet istället för själva dansen är att andra stämningar mot Epic angående påstådda dansstölder har resulterat i domar där man ansåg att ett förhållandevis kort danssteg inte skyddas av upphovsrätten.

Taktiken verkar dock inte ha gått vägen för Pellegrino, eftersom domaren helt enkelt anser att hans utseende inte används i spelet. Dansen må vara kopierad, men "emoten" är inte kopplad till Pellegrino på något annat sätt. Pellegrino försökte även hävda att dansen var varumärkesskyddad, vilket domstolen inte höll med om eftersom koreograferade danssekvenser faller under upphovsrättslagen.

Domaren slog dock fast att Pellegrino kan gå vidare med stämningen på en punkt, vilken är att konsumenter kan vilseledas av att en persons identitet verkar vara kopplad till en produkt. Det innebär dock inte att Pellegrino nödvändigtvis skulle vinna en sådan stämning, utan endast att det inte finns några juridiska hinder från att upprätta den.