Efter att ha legat oanvänt sen 2016 vaknade plötsligt Twitter-kontot för Crysis till liv igen i går. Det nya inlägget är två ord kort, men det är fullt tillräckligt för att väcka hopp om en ny grafikkortsdräpare från tyskarna.

Den gamla hemsidan crysis.com har också den nyligen uppdaterats. Nu visas där en kort loopande videosekvens, men för ett par veckor sen redirectade sidan oss till crytek.com. Så någonting verkar vara på gång. Frågan är bara vad.

Grafikkortstilverkaren Nvidia har inte missat att serien, som ju kräver en del grafikkortsmuskler, kan vara på gång igen. Så här svarar man:

Antydningar om ett nytt eller omgjort Crysis visades i en video för spelmotorn Cryengine i somras. Galet läckra djugelmiljöer visades, fasts utan löften om att det faktiskt skulle bli ett spel av det som visades. Men kanske har tyskarna något på gång?

Det har gått mer än åtta år sedan Crysis 3 (seriens senaste del), så en nystart eller remaster känns inte alls omöjlig. Vad önskar du – något helt nytt eller ett av de gamla spelen med spjutspetsgrafik?