Fansen tar saken i egna händer. Goth så.

Statusläge för Diablo just nu: en sabla väntan. Fjärde delen utannonserades på Blizzcon i höstas, men släpps inte ens "Blizzard-snart". Och en remake av älskade Diablo II? Då alla assets mer eller mindre är förlorade skulle det vara "väldigt svårt", enligt gamla Diablo II-kreatörer.

Så låt oss hålla till goda med vad vi har, en fanskapad remake av trailern (och introt) till det allra första Diablo från 1997. Den är skapad av Bence Monori, en graphic designer hos indiestudion Forbidden Realms Studio. Japp, den är gjord av en själ och tog 40 dagar att sätta ihop.

Något att gotta sig åt nu när vi behöver vänta 4 000 dagar (eller nåt) på Diablo IV. Monori har också delat med sig av lite konceptskisser på Reddit, av bland andra Diablo i egen hög person.

Kompis från förr.

Skicka en rättelse
Nog för att det var fantasy, men som du säger så var det ju bra mycket mer sataniskt och stämningsfullt, körde själv aldrig som sorcerer kanske är därför man har bilden av att det inte var "så" fantasy. Tyckte alltid att första var det bästa ur den synv... 17/04 Om man istället verkligen kan imponeras av vad en ensam kille lyckas prestera bör ni se Astartes från Warhammer universat, som nyligen avslutades i femte miniavsnittet; https://www.youtube.com/playlist?list=PLDNCCj46C34AgW7314tDcizn8qFcoENLO Daaaamn! 17/04 Förmodligen för det mesta som är nytt är inte speciellt bra.... Och många vill se bra spel fast med godsakerna av den "moderna tiden" vill säga bättre grafik. Tyvärr så är denna tid full av portade spel och spel som helt enkelt är gjorde bara för att... 16/04 Saknar stämningen i dom gamla spelen, dom senare har varit alldeles för färgglada. Off topic, sen gällande Diablo 2. Tror dom kan göra en remake om dom vill, men dom vill inte (kostar för mycket pengar att börja från noll igen) 16/04 Haha, var ett tag sedan jag såg orginalet, men du har rätt, helt klart bättre. Alla animationer känns ju också mycket mer smooth än denna remake eller vad det nu är. 16/04 Jag och brorsan spelade tillsammans när vi var små. Jag skötte dödandet, han skötte potions för att vi inte skulle dö. Minns att han började gråta av panik första gången vi kom till The Butcher när vi öppnade dörren och han började sprinta mot oss. Ahh,... 16/04 Nej faktiskt inte. Trots sin ringa ålder tycker jag faktiskt orginalet är bra mycket bättre https://youtu.be/xUpdTubgqmY 16/04 Känns väl ifs rätt enhetligt med hur renderade ('cinematiska') trailers till spel såg ut då typ 1996-ish. Dom såg ju ofta väldigt leriga ut. Sen förstår jag väl inte varför man inte kan kolla på originalet bara.. Denna är ju typ samma fast aningen sämre... 16/04 Vafan det går väl att spela Diablo & Diablo II fortfarande? Vad är det folk vill ha egentligen? Ska det ha 3D grafik och massa nytt jånk så kan man ju lika gärna spela nått annat/nått nyare Diablo. Fattar inte folks behov av att spela gamla spel fast... 16/04 Men för helskotta. Visst, den är högre upplöst och är skapad med modernare raytracingtekniker, men de lyckas verkligen tappa bort all känsla från orginalintrot i "uppgraderingen". Nej, tydligare och mer upplyst betyder inte bättre nödvändigtvis. Kalkons... 16/04