Myst, denna lika delar älskade, misförstådda och hånade spelserie, kanske blir tv-serie. Det berättade vi redan förra sommaren då det stod klart att Village Roadshow roffat åt sig rättigheterna. Nu skriver Deadline att ett pilotavsnitt ska pennas.

Det första Myst släpptes redan 1993 till Macintosh, och ett år senare till Windows. Spelaren hamnar på en mystisk ö med mängder av pussel och gåtor som ska lösas. I takt med att serien växte utökades också berättelsen, om människor som färdades mellan olika öar i en främmande värld.

Den berättelsen ska X-Men: First Class-författaren Ashley Edward Miller bygga vidare på, i ett projekt som kan komma att bli både film och tv-serie. Spelserien innehåller många installationer och har inte direkt nått nya höjder med åren. Vi hoppas att en tv-serie kan bli början på något nytt, och fräscht.

Vad har du för Myst-minnen?

Fotnot: Undertecknad bländades av Myst en sommardag (?) 93, i en liten datorbutik på Mäster Samuelsgatan i Stockholm. Grafiken på Macen var hisnande! Kunde spel verkligen se ut så? Att interaktiviteten var bristfällig spelade liksom ingen roll. Myst var framtiden!