Men det är priset som spökar, inte Covid-19.

Ekonomisajten Bloomberg skriver (via Sweclockers) att tillgången på nya konsolen Playstation 5 kommer att vara begränsad, i år. Som anledning anges det höga priset, vilket alltså ska komma att dra ner försäljningen under 2020.

En del spekulerar i att viruspandemin kommer att orsaka förseningar av både PS5 och Xbox Series X, men detta har hittills förnekats. Och Bloomberg skriver nu att lanseringen inte påverkas av pandemin, men att man alltså kommer att hålla tillgängligheten nere just på grund av priset.

Sweclockers skriver att Sony kommer “att tillverka mellan 5 och 6 miljoner Playstation 5-enheter från juni år 2020 fram till mars år 2021. Jämförelsevis tillverkade och sålde företaget 7,5 miljoner exemplar av föregångaren Playstation 4 under dess första halvår.”

När vi faktiskt få se hur konsolen ser ut står skrivet i stjärnorna - vi har dock förärats bilder och specifikationer på nya handkontrollen Dualsense, och har gjort en tidig jämförelse mellan den och Xbox Series X-kontrollen. Läs gärna vidare om detta - här.

Skicka en rättelse
Kommer nog vänta vi har inte 100% klart om det blir någon pro eller ej. Eller om detta är någon pro som har visats. När allt officiellt har kommit från Sony då kommer jag bestämma mig. 21/04 varför inte vänta på ps6 istället? 18/04 Väntar tills de släpper uppgraderade versionen av PS5. Kommer ju alltid en upphottad version. 17/04 Jag tror att priset kommer vara mellan 499-549$. Och det tar jag på grund av att Sony bygger PS5 för mellan 450-470$. Inte en chans att Sony tar mellan 50-70$ förlust på varje såld konsol år 1. Jag tror också att Microsoft kommer att prismatcha Sony exa... 17/04 Jag undrarhur mycket one x kommer att kosta när series x är släppt. Nu kostar väl one x runt 3300 kr. Kanske 2399 kr eller tom mindre. Kan vara värt att köpa en sån tills storspelen kommer (typ gta VI) och barnsjukdommarna är väck. 17/04 Jag köpte PS4:an dag 1 när den kom ut, det ångrar jag inte, men i det här fallet kommer jag nog vänta tills det finns en stor katalog med spel. 17/04 Otroligt spännande just nu att se vad Sony gör och hur dom ska följa upp Xbox alla nyheter senaste tiden. Alla minns vi Xbox lansering som totalt krossades av PS4 direkt efteråt. Xbox har verkligen lärt sig sin läxa efter det med tanke på allt dom visat... 17/04 Lite så känner jag också, men samtidigt är jag så pass van med att lira på PS4an och har spelat om Sonys exklusiva titlar så många gånger att jag kan nog avstå ett köp pga det. Men visst skulle det klia i fingrarna :P 16/04 Instämmer. Det var lite som när jag köpte ett wii u bara för att få tag i zeldat som var på g, hade jag vetat om att det skulle ta så lång tid att dom t.o.m. hann släppa en helt ny konsol så hade jag väntat. Det som dock talar emot att vänta är om det... 16/04 Väntar på ett officiellt uttalande från sony istället :) 16/04