Ekonomisajten Bloomberg skriver (via Sweclockers) att tillgången på nya konsolen Playstation 5 kommer att vara begränsad, i år. Som anledning anges det höga priset, vilket alltså ska komma att dra ner försäljningen under 2020.

En del spekulerar i att viruspandemin kommer att orsaka förseningar av både PS5 och Xbox Series X, men detta har hittills förnekats. Och Bloomberg skriver nu att lanseringen inte påverkas av pandemin, men att man alltså kommer att hålla tillgängligheten nere just på grund av priset.

Sweclockers skriver att Sony kommer “att tillverka mellan 5 och 6 miljoner Playstation 5-enheter från juni år 2020 fram till mars år 2021. Jämförelsevis tillverkade och sålde företaget 7,5 miljoner exemplar av föregångaren Playstation 4 under dess första halvår.”

När vi faktiskt få se hur konsolen ser ut står skrivet i stjärnorna - vi har dock förärats bilder och specifikationer på nya handkontrollen Dualsense, och har gjort en tidig jämförelse mellan den och Xbox Series X-kontrollen. Läs gärna vidare om detta - här.