En av de största PS4-lanseringarna någonsin, i så fall.

De största lanseringarna hittills av PS4-exklusiva spel står Spider-Man och God of War som sålde 3,3 respektive 3,1 miljoner på tre ynka dagar. Enligt statistik från Gamstat, som analyserar PSN-statistik, lyckades Final Fantasy VII Remake få 2,3 miljoner spelare under de tre första dagarna. Det skulle kunna innebära liknande säljsiffror, men vi gör rätt i att avvakta officiell statistik.

För om vi bara fokuserar på Gamstat-data så hade Spider-Man hela 3 miljoner spelare under sina tre första dagar, och under samma tidsperiod registrerade Kratos äventyr 2,4 miljoner spelare. I ljuset av detta är det alltså rimligt att säljsiffrorna är högre för FFVII Remake (läs recensionen).

Till handlingarna ska vi också lägga en "tjuvstartsrelease"; på grund av coronakrisen skeppades remakesjuan tidigare i bland annat Europa. Det gjorde att många kom igång tidigare än 10 april.

Vi kan nog vara säkra på att Square Enix endera dagen bekräftar de faktiska skrytsiffrorna.

Skicka en rättelse
Jag har nu spelat igenom det och är en av de få som visserligen tycker originalet är bra, men håller 6an och 8an högre i rankingen. Jag hade således inga problem med lite förändringar och mer karaktärsutveckling. Gillade också spelet fram till slutet,... 20/04 skulle vara roligt om man kunde veta siffrorna på hur många som väntar på PC version eller på att "hela" spelet ska komma innan dom ska spela spelet =D Jag är en av dom ^^ 19/04 Jag spelade igenom FF7 direkt efter remaken och det var extremt bra. Det enda som fattades i mitt liv var en version skapad på samma sätt som remaken var nu fast med den faktiska storylinen. Synd att det inte blev så. Men de som gillade FFXV, FFXIII och... 19/04 Så här ligger det till! Efter som detta spel FF7 og inte har tidsportaler lr några andraformer av dimensioner som karaktärer kan gå in i och komma ut på andra sidan så har det gått 100år lr bakåt i tiden. Så själva kärnan\lore så ska man inte ha med sån... 19/04 Du har en poäng där för jag gillar i allmänhet inte Jrpg och följer inga anime serier. Men orginal ff7 var inte ostigt på samma vis, och felet till det är den uråldriga tekniken som vi jämnförelsevis spelade på då. En stor del av upplevelsen fick man... 19/04 Jägarn vad folk klagar då? En del argument köper jag, men ärligt, man kan ju fasen inte veva igång ett JRPG och sedan klaga på att allt är 'för japanskt' med ostiga kommentarer och konstanta stönanden? Vad trodde ni det var för spel? Själv är jag jävlig... 19/04 ..och alla OG ff7 har dött en naturlig död xD 18/04 Fast då får vi istället en remake på remaken som är precis som originalet och alla remake-OG:s blir vansinniga. :lol: 18/04 Om 23 år pratar ingen om remaken. Gissa varför 18/04 Det är ju poänglöst om man inte har mer att säga än "Det är bra nog, vad hade ni förväntat er?", definitivt. Men återigen kan jag påminna om att jag gärna lyssnar på era åsikter om varför remaken blev ett bättre spel av att göras på det här sättet än... 18/04