Deras nya spel är inte helt olikt Minecraft.

På 00-talet var det framgångsrika modgäng som startade studios, idag är det skapare av Minecraft- och Roblox-servrar som säkrar investeringar i mångmiljonklassen. Det senaste exemplet är Hypixel Studios som grundades av folket bakom den extremt populära Minecraft-server med samma namn. Nu står det klart att Riot Games, skaparna av League of Legends och beta-aktuella Valorant, köper upp studion.

Servern har varit igång sedan 2013 och lockat till sig imponerande 18 miljoner spelare, i princip hälften av alla som äger Java-versionen av Minecraft. Studion startades för två år med stöd av just Riot Games för att utveckla sitt koncept till ett fristående spel, kallat Hytale, och som ska släppas 2021. Inte mindre än 2,5 miljoner personer har anmält intresse för betatestet, ett hyfsat styrkebesked vid sidan av de 55 miljoner visningar debuttrailern fått på Youtube.

Skicka en rättelse
Härligt, jag fick ett gott skratt åt hur fruktansvärt lipigt och orelevant allt du skriver är. :D Hytale Studios gör Hytale > Riot köper Hytale Studios. What's your point? Fortfarande orelevant. Det handlar fortfarande inte om Valorant. 19/04 Annars får man ju aldrig skratta åt alla lipiga trådriddare som stör sig på saker. :D Alltid en bra start på helgen att sno lite energi från såna människor. Riot köper Hytale > Riot gör Valorant. Hytale såg mer intressant ut än CSGOverwatch Valorant. 17/04 Absolut får du tycka precis vad du vill, det jag frågade var om du hade spelat spelet. Ett simpelt "Nej, det har jag inte", hade räckt. Så bara för att det är internet, behöver du skriva alla onödiga kommentarer som dyker upp i ditt huvud? Särskilt på... 17/04 Jag behöver inte spela Valorant för att tycka att det ser tråkigt ut. Hur tänkte du nu? Välkommen till internet förresten. Här skriver folk olika åsikter som du kommer märka. 17/04 @Carl Johansson-Sundelius: Yes det är bara cosmetics, för några år sedan var det mycket pay to win på alla servers innan Mojang gick in och satte regler 17/04 Måste säga att det eventuellt kan vara servrarna som vill ha betalt? Barn blir bemötta av detta titt som tätt: https://www.youtube.com/watch?v=0M4knnvo4bU , Vid 3.20 ser du när han vill ha betalt för ge admin. Han har fler videos där folk vill blåsa spe... 17/04 Valorant är ju roligare än din kommentar. Orelevant och onödig kommentar, du kunde likaväl skrivit "Det ser roligt ut" <- det hade varit lite mer nyttigt. Har du ens spelat Valorant? Eller pratar du om saker du inte vet något om? 17/04 Det ser ju roligare ut än Valorant. 17/04 Kidsen snackar om att man måste vara MVP och VIP för att öppna vissa kistor men det kanske bara är cosmetics då. 17/04 @Carl Johansson-Sundelius: Rätt så liberal licens från mojangs sida, och det följer rätt duktigt kraven om att bara sälja cosmetics och liknande. 16/04