Det kanske skulle krävas ett blockigt spel för att maximera möjligheterna med ray-tracing.

En första betaversion av Minecrafts officiella ray-tracing-stöd släpptes igår och grafiknördarna på Digital Foundry är implementeringen en "game changer", framförallt hur ljuset kan studsa upp till åtta gånger. Sin vana trogen kör de såklart också lite prestandatester och det går att lira det på det lägsta av RTX-kort, det vill säga 2060, men då får man nöja sig med 1080 med DLSS påslaget. Att simma i vatten verkar dock vara en riktigt prestandadödare.

Vi sitter och testar det på våra burkar just nu men tills vi har lite gameplay att bjuda på kan du se den vi fångade på Gamescom förra året.

Skicka en rättelse
Åhfan! 19/04 Det går att spela i egna världar redan nu! Ladda hem Nvidias resource pack med PBR-texturer, sen är det bara att tuta och köra! Sjukt stämningsfullt att lira survival och utforska underjorden. :) 17/04 Väntar lite så man får leka i en riktig Minecraft värld och uppleva rtx på riktigt. Ser potential eftersom man nu kommer kunna bygga utefter hus ljuset studsar. Vi kommer nog se mycket magiska bilder från minecraft 17/04 Ska bli kul att se vad Nvidia kokar ihop till 300 serien, dom måste nog ha lagt till en massa RT cores för att boosta Ray tracing prestandan. Jag menar 2080TI klarar typ 60 med DLSS (oklart vilken version dom körde med), och då körde dom inte minecraft... 17/04 måste säga att det är första gången jag känner att "ett RTX kort skulle man haft". Att det skulle vara minecraft som fick en att tänka på det är ganska roligt, ett spel som nästan aldrig slutar att förvåna. Alla bildlärare kommer inte att förstå varför... 17/04 Ja iom att spelet ser ut som en påse hund skit från början inget illa menat mot minecraft det är bra men det visuella ligger ju inte i framkant öht, i andra spel gör det stor skillnad också men då gällande helhets intrycket. Det finns massor med ray tra... 17/04 Det är ju också ett spel där det gör extremt stor skillnad, iom att det inte har några belysningsfunktioner alls i princip normalt sätt. Andra spel har ju redan väl fungerande "fusk" för sin belysning. 17/04 Tråkigt med så många RTX tester på just Minecraft, men det är väl ända spelet som är simpelt nog, grafiskt, att kunna utföras med RTX på. 17/04 Det ser ju fint ut, men de färdiga världarna man får leka i är rätt tråkiga. Kör på ett 2060, funkar ok. 17/04 Raytracing eller inte. Det är fortfarande Minecraft :) 17/04