Kan bli en fin retrohöst om ryktet stämmer.

Remaker står högt i kurs i spelvärlden just nu, och Nintendo får väl sägas ha varit tidiga på bollen där. Därför känns förra månadens rykte om en flock moderniserade nyutgåvor av diverse Super Mario-spel när Nintendos galjonsfigur fyller 35 år i höst fullt möjligt.

Och nu kommer nya rykten som förstärker de gamla: den amerikanska butikskedjan Best Buy har lagt in Super Mario 3D World till Switch i sin databas, uppger Twitter-kontot Wario64.

En skärmdump visar spelets namn, plattformen och en prislapp på 59,99 dollar. Fullpris alltså. Vilket om ryktena om flera planerade Mario-remakes stämmer innebär att de, åtminstone några av dem, släpps som enskilda spel till fullt pris.

Super Mario 3D World släpptes till Wii U 2013, och det fick ett riktigt varmt mottagande.

De tidigare ryktena nämnde också remakes av Super Mario Galaxy, Super Mario Sunshine, Super Mario 64 och ett Paper Mario. Inga uppgifter är bekräftade, allt ska betraktas som rykten.

Skicka en rättelse
Måste dock inflika, med ”exakt” så menar han perspektivet. Det är helt andra banor och co-op för fyra spelare där de lånat från Super Mario Bros 2. Dvs att alla karaktärer har lite olika förmågor, Prinsessan kan tex sväva en kort bit etc. :) 22/04 Långt ifrån ett mästerverk, men ett kul spel, helt klart. Skrev lite kort om det i min sammanfattning med ett år med Wii U (http://www.frispel.net/2020/03/ett-ar-med-wii-u/). Känns emellanåt nästan som ett partyspel. 22/04 Låter ändå väldigt intressant. Tack för svar :) 22/04 Bara jag som hellre hade velat se 3D Land till Switchen? Tycker det var en bättre single player upplevelse. 21/04 Helt annat spel än till 3DS. Men 3D Land är väl 1an i "3D-serien", med bara två spel i serien. 21/04 Kan inte Nintendo göra något nytt istället för att släppa samma spel till varenda konsol? 21/04 Är det verkligen samma spel det som släpptes på 3DS och det som släpptes på Wii-U? Har bara spelat det på 3DS då jag inte köpte Wii-U men har en switch så kanske har något att se framemot. Men om dom ska ta fullpris kan man hoppas på minsta samma behand... 21/04 Det är egentligen exakt likadant som 3D Land, fast på konsol. Det är en otroligt fin blandning mellan 2D och 3D. Tänk dig att du tar 2D tänkandet fast till 3D plan. Det är alltså inte en sandlåda som 64 och exempelvis Odyssey, utan 2D banor i 3D på ett... 21/04 Visste inte ens att det fanns till Wii U. Super Mario World måste ju vara det bästa spelet nånsin för sin generation. Men att det är 3D, betyder det att spelet blir likt Super Mario Maker i spelstilen med fin grafik eller som Super Mario 64? Det senare... 21/04 Trist att det blir en repris igen, jag spelade klart det på Wii U samma år som det släpptes för sju år sedan (även för 3DS), hade önskat mig ett nytt Super Mario 3D World samt ett nytt Mario Kart 9 till Switch, men det blir bara repriser, suck. Blir int... 21/04